ΟΧΙ στο νέο mall-μεγαθήριο

MOYZAKHSΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Είναι γνωστή η υπόθεση με την προσπάθεια ανέγερσης MALL στο χώρο του πρώην εργοστασίου Μουζάκη. Η εταιρεία Artume που εξαγόρασε η BlackRock (ελέγχει τις ελληνικές τράπεζες), επιδιώκει με κάθε μέσο την κατασκευή ενός Mall εμπορίου και μαζικής ψυχαγωγίας με τον τίτλο “Academy Gardens”, 55.000 τμ. Η υπόθεση για 3 και πάνω χρόνια έχει σταματήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τη σταμάτησαν οι αγώνες των κατοίκων, η δημοσιότητα που αυτοί έδωσαν στο θέμα, οι πυκνές πολιτικές εξελίξεις από το 2015 μέχρι το 2016.

Ήρθε όμως η ώρα για πράσινο φως και σε αυτήν την «επενδυτική ανάπτυξη». Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙ ΖΑ – ΑΝΕΛ μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ), κυρίως, αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟ), προωθούν τη διευκόλυνση της εταιρείας. Το ΥΠΕΝ, παρά τη δέσμευση της ηγεσίας του πριν ένα χρόνο, ότι δεν θα προωθηθεί οτιδήποτε στα κρυφά από τους κατοίκους, αποστέλλει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο ΣτΕ για αύξηση του ύψους στην ιδιοκτησία της εταιρείας. Το ΣτΕ για 3η φορά το επιστρέφει ζητώντας νέα γνωμοδότηση από το ΥΠΠΟ. Οι κάτοικοι σε συνάντηση με το ΥΠΕΝ δηλώνουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στις ενέργειές του και υποβάλλουν υπόμνημα. Το αυτί του υπουργείου δεν ιδρώνει και ζητάει γνωμοδότηση από το ΥΠΠΟ για την πρότασή του με αύξηση του ύψους. Το ΥΠΠΟ παρότι είχε στη διάθεσή του έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας που επαναλάμβανε τη θέση της για μείωση του ύψους, εισάγει το θέμα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Με πρωτοστάτη τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού, η πλειοψηφία του οργάνου συμφωνεί με την αύξηση του ύψους, προτείνοντας κάποιες ελάχιστες ρυθμίσεις προστασίας για την περιοχή. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Μια κυβέρνηση που κτυπάει κάθε δικαίωμα του εργαζόμενου λαού (μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση, εργασιακές σχέσεις, συνδικαλιστικά δικαιώματα, την ίδια τη στέγη του μέσω της φορολεηλασίας), υποκλίνεται στην Eldorado στις Σκουριές, στο Λάτση για το Ελληνικό και ξεπουλάει κάθε στοιχείο της δημόσιας περιουσίας (λιμάνια και ενέργεια, αεροδρόμια και σιδηρόδρο- μους, το ίδιο το νερό), δεν θα δειλιάσει να εξυπηρετήσει και ένα Mall με τεράστιες επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα: την πολιτιστική κληρονομιά – την ποιότητα ζωής των κατοίκων – την οικονομική επιβίωση χιλιάδων καταστημάτων και τη συνεπακόλουθη απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στις γειτονιές μας, το Περιστέρι, όλη τη Δυτική Αθήνα. O συνετός κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ πετάει στα σκουπίδια τον ΣΥΡΙΖΑ των «λαϊκίστικων κραυγών και δεσμεύσεων».

 

Εμείς, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα.

Πετάμε στα σκουπίδια αυταπάτες και αναμονές που τους διευκολύνουν στις επιδιώξεις τους.

Συντονιζόμαστε κάτοικοι και καταστηματάρχες παίρνοντας πιο καθαρά και αποφασιστικά την υπόθεση στα χέρια μας. Σας καλούμε σε συναγερμό για να μην προχωρήσουν τα σχέδια τους. Η συλλογική προσπάθεια κατοίκων-αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών μπορεί να τους σταματήσει.

Να μην περάσουν:

-Η καταστροφή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των Σεπολίων, του Κολωνού, του Σκουζέ, του Πλάτωνα, όσων ακόμα επιβιώνουν από την επίθεση των μνημονίων.

– Η ερήμωση στο Μπουρνάζι, στην εμπορική αγορά στο Περιστέρι και άλλους γειτονικούς δήμους.

– Οι οικονομικές δραστηριότητες «φούσκα» που θα γεννήσουν κτίρια- φαντάσματα, όπως αυτά της Ολυμπιάδας 2004. 3

 

-Η κυκλοφοριακή συμφόρηση- τσιμεντοποίηση.

 

– Η εμπορευματοποίηση ενός παγκόσμιας αξίας Πολιτιστικού αγαθού.

Σχολιάστε