ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Εκδηλώσεις » “Interligentsia Στα Βήματα του Πλάτωνα”

“Interligentsia Στα Βήματα του Πλάτωνα”

ΠΟΛΙΤΕΙΑ“Interligentsia  Στα Βήματα του Πλάτωνα” Ποίηση – Μουσική – Διάλογος
Την Παρασκευή 13 Μαϊου, στην “Πολιτεία”  (Μοναστηρίου 136, Ακαδημία Πλάτωνος) η  Τζούτζη Ματζουράνη συνομιλεί με Νιόβη Ιωάννου μεσά απο ποιητικές διαδρομές και μουσική Στο πιάνο ο Παναγιώτης Λιγνός.

Η Τζούτζη Μαντζουράνη γεννήθηκε το 1959 και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στις ΗΠΑ, περισσότερο για να πάρει την «εμπειρία» της χώρας, παρά για τις σπουδές, αυτές καθαυτές.
Τελειώνοντας με τις υποχρεώσεις των σχολείων και των σπουδών, που η κοινωνία της επέβαλε, άρχισε να ασχολείται προσωπικά με τη μόρφωσή της, μελετώντας τη «ζωή», με διάφορους κύκλους σπουδών, όπως γάμοι, διαζύγια, επαγγελματική καταξίωση, εργασία σε περιοδικά και εφημερίδες κλπ.
Το 2007, θεωρώντας ότι είχε πλέον εκτίσει την «ποινή» της απέναντι στην κοινωνία, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μπλογκ, το «Cat on a hot tin roof»http://pitsiloti.blogspot.com/ μέσα από το οποίο άρχισε να εκφράζεται, όπως αυτή ήθελε, και για όσα πραγματικά την ενδιέφεραν.
Παιδιά αυτού του μπλογκ, το οποίο συνεχίζει πάντα να είναι ενεργό, είναι οι δύο ποιητικές συλλογές που έχουν εκδοθεί (24 γράμματα, Καφές και τσιγάρα), μία τρίτη υπό έκδοση, καθώς και μία συλλογή από πεζά κείμενα υπό μορφή ερωτικών επιστολών (Μ’ ακούς; Γράμματα σε έναν φανταστικό εραστή).
Και η ζωή συνεχίζεται…

Η Νιόβη Ιωάννου πέρασε τα παιδικά κι εφηβικά χρόνια της στο Ναύπλιο. Ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο και τη διδασκαλία γαλλικών. Η πρώτη της ποιητική συλλογή “Φως -2” εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2013 από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.
(2014) Σε στΗχο πλάγιο και μόνο, Οσελότος
http://niovi-ioannou.blogspot.gr/

τηλ. 210 5120650 (18.00 – 22.00)

συνδρομή 3 Ευρώ


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: