ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Εκδηλώσεις » Εταιρία Λαϊκής Βάσης για την Κλωστική Κάνναβη

Εταιρία Λαϊκής Βάσης για την Κλωστική Κάνναβη

KannaBioΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΝΝΑΒΙΟ σας προσκαλεί το Σάββατο 4 Ιουνίου, στις 16.00-17.30 στο Στέκι Κατοίκων, Μοναστηρίου & Θηναίας, Ακαδημία Πλάτωνα- Αθήνα. Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση- συζήτηση για την κλωστική κάνναβη και για την σύσταση Εταιρίας Λαϊκής Βάσης με στόχο τη δημιουργία μιας μονάδας επεξεργασίας Κλωστικής Κάνναβης βιομηχανικής κλίμακας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει 30λεπτη παρουσίαση του εγχειρήματος από την ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΝΝΑΒΙΟ και θα ακολουθήσει συζήτηση και η σύσταση της υπό ίδρυσης Εταιρίας Λαϊκής Βάσης.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 5ου φεστιβάλ συνεργατικής και αλληλέγγυας οικονομίας.
Δυο λόγια για το εγχείρημα: η ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΝΝΑΒΙΟ σε συνεργασία με άλλους επιχειρηματίες και ερευνητές, προτείνουν μια σύμπραξη γεωργών, μεταποιητών, καταναλωτών και άλλων ενδιαφερόμενων επαγγελματιών για τη δημιουργία μιας πολυμετοχικής εταιρίας λαϊκής βάσης. Η εταιρία θα είναι ανώνυμη, με ονομαστικές μετοχές, θα λειτουργεί όμως με συνεταιριστικές αρχές και σκοπό την κατασκευή ενός εργοστασίου επεξεργασίας κλωστικής κάνναβης και μιας γραμμής παραγωγής μονωτικού και οικοδομικού υλικού.
Παράλληλα, η ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΝΝΑΒΙΟ προχωράει στην δημιουργία μιας συνεταιριστικής μονάδας μεταποίησης ελαίων και τυποποίησης διατροφικών προϊόντων και ειδών υγιεινής από κλωστική κάνναβη. Για το σκοπό αυτό θα διαθέσει 10 συνεταιριστικές μετοχές σε ενδιαφερόμενους επενδυτές- συνεργάτες.
Ακολουθεί δελτίο τύπου της ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΝΝΑΒΙΟ για την πρώτη σπορά κλωστικής- βιομηχανικής κάνναβης.
Οι πρώτες συνεταιριστικές καλλιέργειες κλωστικής κάνναβης είναι γεγονός!
Συγκίνηση και αισιοδοξία για το μέλλον ακολούθησε την πρώτη μας σπορά μετά από πολλά χρόνια αγώνα και προσμονής.
Το Σάββατο 28/5/2016 μπήκε ο σπόρος της αλλαγής και της ευημερίας στα Ψαχνά Ευβοίας, ενός φυτού που αποτελεί την οικολογική σωτηρία του πλανήτη. Η πρώτη συνεταιριστική καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα από συνεργάτη- μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρισης KANNABIO. Σπείραμε περίπου 8 στρέμματα με την Ιταλική ποικιλία Fibranova.
 
Την Δευτέρα 30/5/16 πραγματοποιήθηκε η πρώτη σπορά βιολογικής κάνναβης στα Χανιά, από συνεργάτη- μέλος μας. Σε 1.5 στρέμμα σπάρθηκε η Γαλλική ποικιλία Fedora 17.
Ελάτε να γνωριστούμε, να τα πούμε και να ακούσετε για το όραμα της ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΝΝΑΒΙΟ σχετικά με την συνεταιριστική ανάπτυξη του κλάδου της βιομηχανικής- κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα στις παρακάτω εκδηλώσεις:
 
– Σάββατο 4 Ιουνίου, στις 16.00-17.30 στο Στέκι Κατοίκων, Μοναστηρίου & Θηναίας, Ακαδημία Πλάτωνα, Αθήνα, στα πλαίσια του 5ου φεστιβάλ συνεργατικής και αλληλέγγυας οικονομίας.
– Σάββατο 11 Ιουνίου, Ορεστιάδα, 12.00-13.30, Διημερίδα “Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη” του Επιμελητηρίου Έβρου και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).
– Κυριακή 12 Ιουνίου (σε ώρα που θα προσδιοριστεί) στο διήμερο φεστιβάλ για την οικιακή οικονομία της αυτάρκειας ΖΩΗ ΓΙΟΡΤΗ, πεζόδρομος Ερμού 134, Θησείο, Αθήνα.
 
ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΝΑΝΑΒΙΟ, παραγωγικός συνεταιρισμός βιολογικής κλωστικής κάνναβης (www.kannabio.wordpress.com /kannabiohemp@gmail.com) – ποιότητα, κοινωνική συνεισφορά, αειφορία.
———————————-
KANNABIO ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

Συνεταιρισμός βιολογικής Κλωστικής Κάνναβης, Χαλκίδα
ποιότητα, κοινωνική συνεισφορά, αειφορία

 
KANNABIO Hemp Cooperative
Organic Hemp Social Cooperative, Chalkida, Greece
quality, social contribution, sustainability
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: