ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνα » ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους εργαζόμενους της «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ»

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους εργαζόμενους της «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ»

STEKI LOGO FINALΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η «Μαρινόπουλος ΑΕ» με τις πλάτες της κυβέρνησης, μετά την μείωση μισθών- το κόψιμο επιδομάτων- το κλείσιμο ή υπολειτουργία καταστημάτων- την τμηματική πλέον καταβολή των μισθών, αποκαλύφθηκε πλήρως με την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99(πτωχευτικός κώδικας).

Επί μήνες είχαν καταφέρει να « αποκοιμίσουν» τον κόσμο για το μεγάλο… deal που είχε συμφωνηθεί με άλλη μεγάλη εταιρεία του κλάδου και ότι η δουλειά …πλέον.. είναι «εξασφαλισμένη». Στο παιχνίδι αυτό συμμετείχε και η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου «εργοδοσίας», που αντί να επιβάλλει στον εργοδότη ΑΜΕΣΑ την καταβολή των χρωστούμενων στους εργαζόμενους, συζητά λέει σχέδιο …σωτηρίας.. του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, εν κρυπτώ.

Κυβέρνηση και τα «μεγάλα αφεντικά» δεν σκέφτονται τις 13.000 οικογένειες των εργαζόμενων, σκέφτονται πως θα την βγάλουν καθαρή, θα απαλλαγούν από τα «βάρη»- τους εργαζόμενους-και πως θα μεταβιβάσουν τα χρέη τους στο δημόσιο χρέος μέσω των τραπεζών (με τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις τους).

Η κυβέρνηση αντί να παζαρεύει με την ΕΕ,το ΔΝΤ, τους «δανειστές» & τους καπιταλιστές νέα αντεργατικά μέτρα- νέο χτύπημα μισθών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, να ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ:

  1. Στην δήμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων των ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΑΙΩΝ, της κινητής και ακίνητης περιουσίας που έχουν αποκτήσει από το ξεζούμισμα του κόσμου και τα χρέη τους που τελικά θα μας φορτωθούν( μέσα τραπεζών με την μετατροπή τους σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ),
  2. Στην λήψη μέτρων για ΑΜΕΣΗ λειτουργία των καταστημάτων υπό δημόσιο-κοινωνικό έλεγχο, για την τροφοδοσία του κόσμου με φθηνότερες τιμές- μέσω και συνεργασιών- προμηθειών με μικρούς παραγωγούς, αλλά και την προστασία-εξασφάλιση της δουλειάς ΟΛΩΝ των εργαζόμενων.
  3. Στην πληρωμή των δεδουλευμένων, στους εργαζόμενους, μέσα από το «πλεόνασμα» που καμαρώνει ότι έχει επιτύχει, μεταφέροντας μετά την δαπάνη στον εργοδότη.

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες,

η Λαϊκή Συνέλευση εργαζόμενων-ανέργων-νέων Κολωνού-Πλάτωνα- Σεπολίων και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. « Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα σας για σταθερή αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα και θα βρεθούμε στο πλάι σας , παλεύοντας να μην περάσουν οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και το ΚΛΕΨΙΜΟ του ιδρώτα σας.

Αθήνα 29/6/16


Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: