ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » Αρχαιολογία » Επανέρχεται δριμύτερο το “Academy Gardens”

Επανέρχεται δριμύτερο το “Academy Gardens”

Η μακέτα του εμπορικού κέντρου "Academy Gardens".

Η μακέτα του εμπορικού κέντρου “Academy Gardens”.

ΠΗΓΗ: “Εφημερίδα των Συντακτών” 04/07/2016

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα γύρω από την υπόθεση Μουζάκη, το εμπορικό κέντρο του Academy Gardens το οποίο σταμάτησε τρεις φορές το Συμβούλιο της Επικρατείας, απορρίπτοντας τρία σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων του υπουργείου περιβάλλοντος. Την τελευταία φορά το σχέδιο Π.Δ εστάλη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η οποία ως αντιπολίτευση είχε απορρίψει την ανέγερση του μεγαθηρίου, τύπου mall εμπορικού κέντρου του «Academy gardens» και είχε αναδείξει τις καταστροφικές επιπτώσεις τόσο για τον Αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα όσο και εναντίον της τοπικής οικονομίας σε όμορους δήμους. Οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ και επί υπουργίας Π. Σκουρλέτη δεν έλαβαν υπόψη τους την εντολή του ΣτΕ για την πολεοδομική ρύθμιση με υποχρεωτικό ύψος έως 18 μέτρα.

Στην τελευταία απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας το ανώτατο δικαστήριο απαίτησε τη γνωμοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού το οποίο γνωμοδότησε, επιμένοντας πως το οποιοδήποτε κτήριο στο πρώην χώρο του Μουζάκη δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15 μέτρα!

Παρ΄ όλα αυτά το ΥΠΕΚΑ στέλνει πάλι για νέα γνωμοδότηση του σχέδιο Π.Δ με ύψος 21 μέτρα στο ΚΑΣ το οποίο θα συνεδριάσει την Τρίτη 5 Ιουλίου. Η εν λόγω «επένδυση» της οποίας υπέρμαχος σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Τσιρώνης, ανήκει στην εταιρεία Artume. Πρόκειται για την εταιρεία που η «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε αποκαλύψει τον Αύγουστο του 2014 πως δεν θα πληρώσει τον φόρο ακίνητης περιουσίας για το οικόπεδο της ύψους 5,4 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ίδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος τον Δεκέμβριο του 2013 είχαν γνωμοδοτήσει για το εμπορικό κέντρο επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15 μέτρα. Αμέσως μετά ακολούθησε πολιτική παρέμβαση των “επενδυτών” στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά και άλλαξε και η τακτική του ΠΕΧΩΔΕ. Να υποθέσουμε πως κάτι αντίστοιχο συνέβη και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;


3 σχόλια

 1. Ὁ/ἡ Καλλιόπη Σωτηρίου γράφει:

  Ο Τσιρώνης του Σύριζα υπέρμαχος!!!!!….εντάξει τα ξεπουλήσατε όλα….κάντε και λίγο κράττει….Αριστεροί του γλυκού νερού…κάνατε και εσείς οι του ΣΥΡΙΖΑ δουλειά τη Ντροπή όπως και οι προηγούμενοι…Φαίνεται λοιπόν ότι οι άσχετοι και αδιάβαστοι Αριστεροί (ας γελάσουμε) υπουργοί το κατάλαβαν ως «δίκαιη ανάπτυξη».

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Μανώλης γράφει:

  Γ.Τσιρώνης…ο οικολόγος….μάλλον πρέπει να συνεχίσουμε να γελάμε με την κατάντια τους….για να μην κλαίμε για την ατυχία μας….

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ ? γράφει:

  Καλά ρε παιδιά, όταν ήταν αντιπολίτευση ο Σύριζα μόνο σκηνές που δεν είχαν στήσει οι τωρινοί υπουργοί του στο πάρκο για να δίνουν συνεντεύξεις, να βγάζουν Φώτο βολτάροντας με κατοίκους στον αρχαιολογικό χώρο.
  Υποτίθεται πως γνώριζαν την περιοχή και ήθελαν να την προστατεύσουν από μια εταιρεία με περίεργο παρελθόν αλλά ακόμα πιο περίεργο παρόν.
  Τώρα τι άλλαξε κε Σκουρλέτη μου?
  Ίσως τελικά η εξουσία φυραίνει το μυαλό. Το απέδειξαν οι προηγούμενοι,τους μιμούνται οι τωρινοί.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: