Eρωτήματα προκαλεί η τροποποίηση του επιτρεπόμενου ύψους στα οικοδομικά τετράγωνα 124, 126, 127 και 128 της περιοχής Ακαδημίας Πλάτωνος, μετά την χτεσινή γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που λήφθηκε κατά πλειοψηφία.
Συγκεκριμένα, ενώ ως τώρα ίσχυε ότι το ύψος των κτιρίων δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 15 μ., με τη νέα γνωμοδότηση το ύψος τροποποιείται ως εξής: Προς τη μεριά του αρχαιολογικού χώρου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 18 μ., ενώ προς την πλευρά της λεωφόρου Κηφισού τα 21 μ.
Να υπενθυμίσουμε ότι για την ιδιοκτήτρια εταιρεία Artume S.A που είναι στα Luxleaks, στις 24/11/2014 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν κάνει ερώτηση στη Βουλή στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονταν και στο γεγονός ότι «η ιδιοκτήτρια εταιρεία Artume S.A όπως αποκαλύφθηκε, δεν έχει πληρώσει τον Ειδικό Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος μόνο για το 2009 ανέρχεται σε 5,4 εκατ. ευρώ,
γεγονός που πιστοποιείται από την ετήσια έκθεση για τη θυγατρική του ομίλου BlackRock, με τους ορκωτούς ελεγκτές να μεταφέρουν στην Έκθεση τους την εκτίμηση της εταιρείας, πως το υπουργείο Οικονομικών θα πειστεί και θα εξαιρέσει(!) την εταιρεία από την καταβολή του φόρου».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ περισσότερα στο http://www.koutipandoras.gr/
Και η βιογραφικό του επενδυτή από τη τότε αντιπολίτευση (2014)που την έλεγαν ΣΥΡΙΖΑ.
http://www.syriza.gr/article/id/59094/Ekthetos-o-Prwthypoyrgos-gia-tis-perifhmes-foroapallages-ths-Artume-S.A.-idiokthtrias-etaireias-toy-oikopedoy-sto-opoio-schediazetai–h-anegersh-toy-emporikoy-kentroy-Academy-Gardens-dipla-ston-archaiologiko-chwro-ths-Akadhmias-Platwnos.html#.V36dRPmLQUT
LikeLike
Άρα τι καταλαβαίνουμε ότι και οι υπηρεσίες των υπουργείων με υποστηρικτές τους υπουργούς της Αριστερής κυβέρνησης (Σκουρλέτη,Ξυδάκη κ Τσιρώνη ) στα παλιά τους τα παπούτσια γράφουν την εντολή του ΣτΕ για την πολεοδομική ρύθμιση με υποχρεωτικό ύψος έως 18 μέτρα!
Τι είχα Γιάννη τι είχα πάντα.
LikeLike