ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Αρχαιολογία » Ερωτηματικά από την απόφαση του ΚΑΣ για αύξηση του συντελεστή δόμησης στην Ακαδημία Πλάτωνος

Ερωτηματικά από την απόφαση του ΚΑΣ για αύξηση του συντελεστή δόμησης στην Ακαδημία Πλάτωνος

kas_grΠΗΓΗ: HOT TOC

Eρωτήματα προκαλεί η τροποποίηση του επιτρεπόμενου ύψους στα οικοδομικά τετράγωνα 124, 126, 127 και 128 της περιοχής Ακαδημίας Πλάτωνος, μετά την χτεσινή γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που λήφθηκε κατά πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, ενώ ως τώρα ίσχυε ότι το ύψος των κτιρίων δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 15 μ., με τη νέα γνωμοδότηση το ύψος τροποποιείται ως εξής: Προς τη μεριά του αρχαιολογικού χώρου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 18 μ., ενώ προς την πλευρά της λεωφόρου Κηφισού τα 21 μ.


Να υπενθυμίσουμε ότι για την ιδιοκτήτρια εταιρεία Artume S.A που είναι στα Luxleaks, στις 24/11/2014 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν κάνει ερώτηση στη Βουλή στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονταν και στο γεγονός ότι «η ιδιοκτήτρια εταιρεία Artume S.A όπως αποκαλύφθηκε, δεν έχει πληρώσει τον Ειδικό Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος μόνο για το 2009 ανέρχεται σε 5,4 εκατ. ευρώ,

ARTUME FOROS αντίγραφο

γεγονός που πιστοποιείται από την ετήσια έκθεση για τη θυγατρική του ομίλου BlackRock, με τους ορκωτούς ελεγκτές να μεταφέρουν στην Έκθεση τους την εκτίμηση της εταιρείας, πως το υπουργείο Οικονομικών θα πειστεί και θα εξαιρέσει(!) την εταιρεία από την καταβολή του φόρου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ περισσότερα στο http://www.koutipandoras.gr/

 


2 Comments

  1. . says:

    Άρα τι καταλαβαίνουμε ότι και οι υπηρεσίες των υπουργείων με υποστηρικτές τους υπουργούς της Αριστερής κυβέρνησης (Σκουρλέτη,Ξυδάκη κ Τσιρώνη ) στα παλιά τους τα παπούτσια γράφουν την εντολή του ΣτΕ για την πολεοδομική ρύθμιση με υποχρεωτικό ύψος έως 18 μέτρα!
    Τι είχα Γιάννη τι είχα πάντα.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: