Το ΚΑΣ “ψηφίζει” Artume επί ΣΥΡΙΖΑ!

Η Ρένα Δούρου σε μια από τις πολλές επισκέψεις της στο Πάρκο. Θα αναμένουμε την αντίδρασή της.
Η Ρένα Δούρου σε μια από τις πολλές επισκέψεις της στο Πάρκο. Θα αναμένουμε την αντίδρασή της.

Το ΚΑΣ έδωσε “πράσινο” φως στην Artume να προχωρήσει στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου “Academy Gardens’  στη συμβολή των οδών Λενορμάν και Κηφισού.

Αυτό συμβαίνει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ν. Ξυδάκης υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Πάρκο. Συμφωνεί.
Ο ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ. ΣΥΜΦΩΝΕΙ;

Παραθέτουμε την είδηση όπως μεταδόθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και θα επανέλθουμε με την ανάλυση της κατάστασης. Σε κάθε περίπτωση είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει καθώς οι συναρμόδιοι υπουργοί , περιβάλλοντος και πολιτισμού έριξαν το μπαλάκι στο ΚΑΣ, το οποίο άφησε εκτός αιθούσης το επιστημονικό του κύρος, και παρακολούθησε με ενδιαφέρον το σχέδιο ανάπτυξης της εταιρείας.

Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ έχει ως εξής:

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο Πάρκο ως υποψήφιος της Ανοιχτής Πόλης. Παραιτήθηκε από το αξίωμα για να γίνει υπουργός και παραιτήθηκε εκ νέου
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο Πάρκο ως υποψήφιος της Ανοιχτής Πόλης. Παραιτήθηκε από το αξίωμα για να γίνει υπουργός και παραιτήθηκε εκ νέου.

Τροποποίηση του επιτρεπόμενου ύψους στα οικοδομικά τετράγωνα 124, 126, 127 και 128 της περιοχής Ακαδημίας Πλάτωνος, φέρνει η χτεσινή γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που λήφθηκε κατά πλειοψηφία.

 

Συγκεκριμένα, ενώ ως τώρα ίσχυε ότι το ύψος των κτιρίων δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 15 μ., με τη νέα γνωμοδότηση το ύψος τροποποιείται ως εξής: Προς τη μεριά του αρχαιολογικού χώρου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 18 μ., ενώ προς την πλευρά της λεωφόρου Κηφισού τα 21 μ. Σημειώνεται ότι τα παραπάνω οικοδομικά τετράγωνα βρίσκονται εκτός των ορίων του αρχαιολογικού χώρου, ενώ στο ένα από αυτά, στο οικοδομικό τετράγωνο 124, υπάρχει ενδιαφέρον εταιρείας για την ανέγερση Mall.

 

Η τροποποίηση πήρε το «πράσινο φως» κατά πλειοψηφία, με τέσσερα από τα μέλη του ΚΑΣ να τάσσονται υπέρ της διατήρησης των 15 μ. και ένα υπέρ των 21 μ. προς όλες τις πλευρές. Επιπλέον, η τελική γνωμοδότηση περιλαμβάνει την πρόβλεψη για διάσπαση των όγκων στα περιγράμματα των κτιρίων, προκειμένου να προσεγγίζουν την κλίμακα και τον χαρακτήρα της ευρύτερης προστατευόμενης περιοχής. Η αρχιτεκτονική μελέτη των νέων κτιρίων στα εν λόγω οικοδομικά τετράγωνα, θα πρέπει να υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, ενώ σε περίπτωση εκσκαφικών εργασιών θα υπάρχει έλεγχος από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.

 

4 σκέψεις πάνω στὸ “Το ΚΑΣ “ψηφίζει” Artume επί ΣΥΡΙΖΑ!

  1. Όλα μόνο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα περάσουν.Φαίνεται πως ο τύπος της ARTUME ξέρει να ανοίγει τις πόρτες του Μαξίμου,είτε είναι Σαμαράς είτε είναι Τσίπρας

    Μοῦ ἀρέσει

  2. “είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει καθώς οι συναρμόδιοι υπουργοί , περιβάλλοντος και πολιτισμού έριξαν το μπαλάκι στο ΚΑΣ”.
    Τίμιες πράξεις από τους κωλοτούμπες της Πολιτικής.

    Μοῦ ἀρέσει

  3. «Τα μέλη του ΚΑΣ προέρχονται λέει από τους χώρους της επιστήμης, της εκπαίδευσης και της τέχνης και το κύρος τους αποτελεί εγγύηση για την προστασία, την ανάδειξη και διαχείριση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς!!!»
    Αν κρίνουμε από τα χάλια της Αθήνας και τη υποβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων πράγματι φαίνονται τι ξέρουν και πόσο σέβονται την ιστορία μας. ( Η κατάχωση της Ιεράς Οικίας του Ακάδημου από το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού).
    Για τα χρέη του Επενδυτή και τις φούσκες θέσεις εργασίες που πουλά τόσα χρόνια σε Δημάρχους γνωρίζουν αυτοί οι του ΚΑΣ που αυτοαποκαλούνται Επιστήμονες με κύρος κάτι? Ανεβείτε λοιπόν στη Ακρόπολη για να εξαγγείλετε τη φάρσα της δίκαιης ανάπτυξης, Συριζαίοι που καμαρώνετε να λέτε πως είσαστε Αριστεροί, τρομάρα σας.

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε