ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Αρχαιολογία » Στην Ακαδημία Πλάτωνος το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Επανορθωτική Δικαιοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Στην Ακαδημία Πλάτωνος το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Επανορθωτική Δικαιοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΠΗΓΗ: euronews

Διαπρεπείς επιστήμονες βρέθηκαν στην Ακαδημία Πλάτωνος για να συμμετάσχουν στο 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Επανορθωτική Δικαιοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το Συμπόσιο έλαβε χώρα για πρώτη φορά στο αρχαιολογικό πάρκο του Πλάτωνα με ενεργό συμμετοχή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου της Αθήνας.Το 3ο Συμπόσιο άνοιξε ο επίτιμος πρόξενος Ιωάννης Λύρας ιατρός-πλαστικός χειρουργός, εμπνευστής της «Ιδέας για την Επαναλειτουργία της Ακαδημίας του Πλάτωνα», με την εισήγηση του με θέμα:«Η Πλατωνική φιλοσοφίαπερί ομορφιάς και δικαίου ».

«Με την ευκαιρία του 3ου Συμποσίου και με διεθνή συμμετοχή γύρω από την επανορθωτική δικαιοσύνη, πρόκειται να εκθέσουμε τη ιδεολογία του Πλάτωνα γύρω από τη δικαιοσύνη και την ομορφιά. Η Ακαδημία Πλάτωνος αποτελεί ένα από τα μοναδικά μνημεία της παγκόσμιας φιλοσοφίας, στα οποία περιλαμβάνεται και το Λύκειο του Αριστοτέλη, όπως και άλλες διεθνείς σχολές, που βρίσκονταν στην Ελλάδα κατά την εποχή της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας» δήλωσε ο Δρ. Ιωάννης Λύρας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο http://gr.euronews.com/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: