ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » Αρχαιολογία » Το “σχεδόν 1 χιλιομέτρο απόσταση” είναι …350 μέτρα ανάμεσα σε εμπορικό κέντρο-Αρχαιολογικό χώρο Πλάτωνα

Το “σχεδόν 1 χιλιομέτρο απόσταση” είναι …350 μέτρα ανάμεσα σε εμπορικό κέντρο-Αρχαιολογικό χώρο Πλάτωνα

mall μακεταΣτα δημοσιεύματα των ημερών υπέρ της “επένδυσης” της εταιρείας που έχει αναπτύξει τη “διπλή μέθοδο της μή φορολόγησης” , σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα των LuxLeaks, αναφέρεται πως η απόσταση του εμπορικού κέντρου Academy Gardens είναι από τον αρχαιολογικό χώρο “σχεδόν 1 χιλιόμετρο”. Όπερ και συναγάγεται το συμπέρασμα πως δεν υπάρχει πρόβλημα, εξαιτίας της υποτιθέμενης 

Όμως τους διαψεύδουν τα ίδια στοιχεία που δημοσιοποιούν. Στη χθεσινή “Real News” δημοσιεύτηκε δισέλιδο ρεπορτάζ περί θέσεων εργασίας που θα γίνουν  και χρημάτων που θα επενδυθούν και ποσών που έχουν ήδη δοθεί. Υπήρξε όμως και ένα τοπογραφικό που δείχνει αυτό που γνωρίζουμε όλοι μας, αλλά προκύπτει και από τα στοιχεία της εταιρείας που δημοσιεύτηκαν. Η απόσταση όμως είναι μικρότερη. Η απόσταση από εσωτερικό σημείο της οικοδομικής γραμμής της ιδιοκτησίας της Artume από το όριο του Αρχαιολογικού χώρου είναι 545 μέτρα. Κι αν μετρηθεί το διάστημα από τη γωνία της γραμμής του οικοπέδου Artume από τη γωνία του Αρχαιολογικού χώρου  Ακαδημίας Πλάτωνος είναι ακόμη μικρότερη.

Άλλωστε σε non paper του υπουργείου Πολιτισμού για το θέμα αναφέρεται πως “Τα εν λόγω οικοδομικά τετράγωνα βρίσκονται σε απόσταση της τάξης των 350 – 500 μ. από το όριο του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος και εκτός του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου της πόλεως των Αθηνών”

 

Το περίφημο 1 χιλιόμετρο δεν αναφέρεται …πουθενά. Πιθανόν αυτό που εννούν, αλλά δεν το λένε ευθεώς είναι πως αυτή η απόσταση είναι από το κέντρο του οικοπέδου προς τον κέντρο του αρχαιολογικού χώρου.


Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: