ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Αρχαιολογία » Και το Περιστέρι απειλείται από το “Academy Gardens”

Και το Περιστέρι απειλείται από το “Academy Gardens”

dimos-peristeri-15-4-2016Στην Ακαδημία Πλάτωνος, γνωρίζουμε πως υπάρχει πάντα ένα αόρατο χέρι που σταματάει οποιαδήποτε αναπτυξιακό σχέδιο σχετίζεται με το απόλυτο πλεονέκτημα της περιοχής. Το όνομά της. Είδαμε επίσης πως με απόφαση του υπουργού πολιτισμού μιας αριστερής κυβέρνησης του κ. Μπαλτά το όνομα αυτό εκχωρείται σε ένα εμπορικό κέντρο, που θα βρίσκεται, αναλογικά με το σχεδιαζόμενο όγκο του, σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο. Κανένας από τους υπουργούς πολιτισμού και περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν έφτασε σε αυτό το σημείο να βάλει την υπογραφή του σε μια τέτοια απόφαση.

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο ηθικό πως μια κυβέρνηση της αριστεράς αποφασίζει να τσιμεντώσει τον Πλάτωνα, όπως ούτε μόνο πολιτικό, διότι, μέσα από τις ερωτήσεις που κατέθεσε στο παρελθόν ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, υπερασπίζεται τον αρχαιολογικό χώρο. 

Είναι και οικονομικό. Το εμπορικό κέντρο “Academy Gardens” δεν θα πλήξει την οικονομική δραστηριότητα σε Ακαδημία Πλάτωνος, Κολωνό και Σεπόλια. Ο στόχος είναι το Περιστέρι. Ο στόχος είναι το Μπουρνάζι. Οι κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνος, μέχρι τώρα έχουν δώσει ένα αγώνα που χρωστάνε στην ιστορία του τόπου, στην προστασία της φιλοσοφίας.  Υπάρχει ένας ακόμη που πρέπει να δοθεί και είναι για τα λουκέτα που θα έρθουν στο Περιστέρι, τα οποία δεν θα προέρχονται από την κτηνωδία του Μνημονίου. Το εμπορικό κέντρο θα είναι απέναντι στο Μπουρνάζι. Απέναντι στο Περιστέρι. Θα παίρνει κόσμο μέσω λεωφορείων από τη στάση του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: