Δράση τώρα ενάντια στο mall στην Ακαδημία Πλάτωνα

img_8905Στην οργάνωση μιας μεγάλης συγκέντρωσης ενάντια στο σχέδιο για ανέγερση ενός mall μεγαθηρίου στο οικόπεδο του πρώην Μουζάκη, συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση που οργάνωσε το πρωί της Κυριακής 23 Οκτωβρίου η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα και Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνα. (εδώ η ανάρτηση για τη συγκέντρωση: https://akadimia-platonos.com/2016/10/24/ενημέρωση-για-την-επιχείρηση-mall-στην-ακ/).

Στη συγκέντρωση μετείχαν και εκπρόσωποι παρατάξεων σε δήμο Αθήνας και δήμου Περιστερίου καθώς και μέλη του Συλλόγου του “Λόφου Κολωνού” και πολλοί κάτοικοι της περιοχής μας. Οι συμμετέχοντες πρότειναν μεταξύ άλλων ενημερωτικές συναντήσεις με εμπόρους και καταστηματάρχες σε Περιστέρι και Αθήνα, συντονισμό και συνεργασία της Επιτροπής Κατοίκων με φορείς από τους όμορους δήμους που πλήττονται άμεσα από την τυχόν ανέγερση ενός mall. Επισημάνθηκε πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα μέτωπο αγώνα.

Από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίπου και από τους Ενεργούς Πολίτες για την ανατροπή στο Περιστέρι σημειώθηκε πως σημασία έχει να προβάλλουμε την αντίθεση μας στην κατασκευή του mall και όχι την αντίθεση μας στη μείωση των συντελεστών. Σε μια τέτοια κατεύθυνση αναφέρθηκαν και άλλοι ομιλητές όπως ο Ρ.Αξελός από την “Ανοιχτή Πόλη” στο δήμο Αθήνας και ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων κ. Γιαννακάκης. Καταστηματάρχες της περιοχής μας πρότειναν να μοιραστεί μια ανακοίνωση σε όλους τους εμπόρους για να καταλάβουν τι ακριβώς σημαίνει η κατασκευή του mall.

Για την καταστροφή του περιβάλλοντος, την εκμετάλλευση του αρχαιολογικού χώρου αλλά και τα παιχνίδια της πολυεθνικής που παίζει στα διεθνή χρηματιστήρια εδώ και έξι χρόνια το σχέδιο κατασκευής του mall, αναφέρθηκαν άλλοι ομιλητές. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο παραπλανητικό επιχείρημα της πολυεθνικής πως θα προσφέρει 1.600 θέσεις εργασίας, όταν η ίδια η εταιρεία αρνείται να πληρώσει το φόρο ακίνητης περιουσίας ύψους 5,4 εκατ. ευρώ.

Συμφωνήθηκε επίσης να σταλεί Ψήφισμα στην 4η δημοτική Κοινότητα του δήμου Αθηναίων για να ζητηθεί η δική τους στάση.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...