Η προϊσταμένη της Α΄Εφορείας Αρχαιοτήτων Ελένη Μπάνου ξενάγησε το Μπαράκ Ομπάμα στην Ακρόπολη. «Ο Μπαράκ Ομπάμα με έκανε από την πρώτη στιγμή να νιώσω απίστευτα άνετα μαζί του», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 η διευθύντρια της εφορείας αρχαιοτήτων, Ελένη Μπάνου που ανέλαβε τη ξενάγηση του Αμερικανού Πρόεδρου στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
«Από το πρώτο λεπτό της ξενάγησης του Ομπάμα έφυγε κάθε ανησυχία, κάθε άγχος, διότι το να ξεναγείς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ είναι κάτι άλλο», υποστήριξε η κ. Μπάνου. «Και το ντύσιμο μου έδειχνε τη διάθεση του, ήταν πολύ άνετος», υπογράμμισε.
«Το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν ακριβώς ποια είναι η θέση μου», είπε και πρόσθεσε: «Μου έδωσε την ευκαιρία να του πω για τη δομή του υπουργείου Πολιτισμού, τι είναι οι εφορείες αρχαιοτήτων», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Και όταν του είπα ότι η εφορεία αρχαιοτήτων Αθηνών έχει υπό την αιγίδα της πάρα πολλά μνημεία εκτός από την Ακρόπολη, πραγματικά εντυπωσιάστηκε και μου είπε “πω πω πω πολλή δουλειά”».
«Μου είπε ότι θα έρθει ξανά στην Ελλάδα με την οικογένειά του», υπογράμμισε.
«Κατά τη ξενάγηση με παρακολουθούσε με θρησκευτική ευλάβεια μπορώ να πω», σημείωσε.