Βόλτα με ποδήλατο στον Κολωνό την Κυριακή

%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%bfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tην ένταξη της καθημερινής χρήσης ποδηλάτου στις γειτονιές της Αθήνας, εκεί όπου ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι χαμηλότερος όπως και οι ταχύτητες των οχημάτων, επιχειρεί η νέα φιλόδοξη δράση του  Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων «Πόλεις για Ποδήλατο», που τίθεται σε ισχύ από τις 20 Νοεμβρίου με στόχο να ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2017.

Όταν κάποιος κινείται σε επίπεδο γειτονιάς, προκειμένου να πάει για τα καθημερινά ψώνια του, για καφέ ή στο γυμναστήριο, οι αποστάσεις που καλείται να καλύψει είναι συνήθως από 500 μέτρα έως 2 χιλιόμετρα. Αποστάσεις δηλαδή που είναι εύκολο, πρακτικό και λογικό να τις κάνει με το ποδήλατο. Αρκεί να το εντάξει στις επιλογές του!

Με το ποδήλατο στη γειτονιά

Η δράση θα ξεκινήσει στις 20 και 27 Νοεμβρίου, με δύο γειτονιές – στην 4η και 3η Δημοτική Κοινότητα αντίστοιχα – και θα συνεχιστεί την άνοιξη του 2017, στις 7 Δημοτικές Κοινότητες του δήμου Αθηναίων.

Στους στόχους της δράσης περιλαμβάνονται η προώθηση και ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου σε τοπικό επίπεδο, στα 7 Κοινοτικά διαμερίσματα του δήμου Αθηναίων, η ανάδειξή του ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης για μικρές αποστάσεις, η αύξηση του αριθμού των χρηστών ποδηλάτου στους δρόμους που θα έχει ως επακόλουθο και την ύπαρξη μεγαλύτερης ασφάλειας για τους δημότες και τη μείωση των ταχυτήτων των αυτοκινήτων.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου: 4η Δημοτική Κοινότητα

Με εκκίνηση το αθλητικό κέντρο της Πλατείας Πέτρουλα, στην οδό Λένορμαν, ανακαλύπτουμε την Ακαδημία Πλάτωνος, το λόφο Κολωνού και μερικές από τις πιο ιστορικές γειτονιές της Αθήνας.

Χαμηλά σπίτια, ήσυχοι δρόμοι, χαμηλός κυκλοφοριακός φόρτος, αρκετό πράσινο είναι τα χαρακτηριστικά μιας άγνωστης για πολλούς γειτονιάς της Αθήνας.

Εκκίνηση: 10:30, Πλατεία Πέτρουλα, οδός Λένορμαν και Αλεξανδρείας.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου: 3η Δημοτική Κοινότητα

Με εκκίνηση από το τέρμα του πεζόδρομου της οδού Ερμού, απέναντι από την Τεχνόπολη, διασχίζουμε τον πεζόδρομο ανηφορίζοντας προς το Θησείο. Στη συνέχεια ακολουθούμε τη διαδρομή προς τα Πετράλωνα και επιστρέφουμε από τον ποδηλατόδρομο της Αθήνας σε μια διαδρομή ιστορικά και αρχιτεκτονικά ενδιαφέρουσα.

Εκκίνηση: 10:30, Ερμού και Πειραιώς, έξω από τον Κεραμεικό.

Στο πλαίσιο των δράσεων «Στις Γειτονιές με Ποδήλατο», ο χορηγός της εκδήλωσης, η CYTA κάνει δώρο ένα κράνος με κάθε αγορά ποδηλάτου Ideal που θα πραγματοποιηθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου 2016

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...