ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Εκδηλώσεις » Βόλτα με ποδήλατο στον Κολωνό την Κυριακή

Βόλτα με ποδήλατο στον Κολωνό την Κυριακή

%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%bfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tην ένταξη της καθημερινής χρήσης ποδηλάτου στις γειτονιές της Αθήνας, εκεί όπου ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι χαμηλότερος όπως και οι ταχύτητες των οχημάτων, επιχειρεί η νέα φιλόδοξη δράση του  Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων «Πόλεις για Ποδήλατο», που τίθεται σε ισχύ από τις 20 Νοεμβρίου με στόχο να ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2017.

Όταν κάποιος κινείται σε επίπεδο γειτονιάς, προκειμένου να πάει για τα καθημερινά ψώνια του, για καφέ ή στο γυμναστήριο, οι αποστάσεις που καλείται να καλύψει είναι συνήθως από 500 μέτρα έως 2 χιλιόμετρα. Αποστάσεις δηλαδή που είναι εύκολο, πρακτικό και λογικό να τις κάνει με το ποδήλατο. Αρκεί να το εντάξει στις επιλογές του!

Με το ποδήλατο στη γειτονιά

Η δράση θα ξεκινήσει στις 20 και 27 Νοεμβρίου, με δύο γειτονιές – στην 4η και 3η Δημοτική Κοινότητα αντίστοιχα – και θα συνεχιστεί την άνοιξη του 2017, στις 7 Δημοτικές Κοινότητες του δήμου Αθηναίων.

Στους στόχους της δράσης περιλαμβάνονται η προώθηση και ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου σε τοπικό επίπεδο, στα 7 Κοινοτικά διαμερίσματα του δήμου Αθηναίων, η ανάδειξή του ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης για μικρές αποστάσεις, η αύξηση του αριθμού των χρηστών ποδηλάτου στους δρόμους που θα έχει ως επακόλουθο και την ύπαρξη μεγαλύτερης ασφάλειας για τους δημότες και τη μείωση των ταχυτήτων των αυτοκινήτων.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου: 4η Δημοτική Κοινότητα

Με εκκίνηση το αθλητικό κέντρο της Πλατείας Πέτρουλα, στην οδό Λένορμαν, ανακαλύπτουμε την Ακαδημία Πλάτωνος, το λόφο Κολωνού και μερικές από τις πιο ιστορικές γειτονιές της Αθήνας.

Χαμηλά σπίτια, ήσυχοι δρόμοι, χαμηλός κυκλοφοριακός φόρτος, αρκετό πράσινο είναι τα χαρακτηριστικά μιας άγνωστης για πολλούς γειτονιάς της Αθήνας.

Εκκίνηση: 10:30, Πλατεία Πέτρουλα, οδός Λένορμαν και Αλεξανδρείας.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου: 3η Δημοτική Κοινότητα

Με εκκίνηση από το τέρμα του πεζόδρομου της οδού Ερμού, απέναντι από την Τεχνόπολη, διασχίζουμε τον πεζόδρομο ανηφορίζοντας προς το Θησείο. Στη συνέχεια ακολουθούμε τη διαδρομή προς τα Πετράλωνα και επιστρέφουμε από τον ποδηλατόδρομο της Αθήνας σε μια διαδρομή ιστορικά και αρχιτεκτονικά ενδιαφέρουσα.

Εκκίνηση: 10:30, Ερμού και Πειραιώς, έξω από τον Κεραμεικό.

Στο πλαίσιο των δράσεων «Στις Γειτονιές με Ποδήλατο», ο χορηγός της εκδήλωσης, η CYTA κάνει δώρο ένα κράνος με κάθε αγορά ποδηλάτου Ideal που θα πραγματοποιηθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου 2016


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: