Ανοιχτή σύσκεψη στο “στέκι” για την πρόκληση Χρυσαυγιτών στα Σεπόλια

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΓΩΝΑ

Την προηγούμενη εβδομάδα, δεκάδες μέλη και φίλοι της Λαϊκής Συνέλευσης Σεπολίων-Κολωνού-Ακ. Πλάτωνος πραγματοποίησαν δύο εξορμήσεις στην περιοχή του Αγ. Μελετίου και των Σεπολίων.  Οι κινήσεις μας ήταν μια άμεση απάντηση στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να καλλιεργήσει κλίμα ρατσισμού και τρόμου στην περιοχή μας διακινώντας φήμες για τη δημιουργία hot-spot στη γειτονιά μας. Φυσικά κανένα hot-spot δεν θα δημιουργηθεί στον Κολωνό και τα Σεπόλια. Πρόκειται απλά για ενοικίαση μίας πολυκατοικίας σε οικογένειες προσφύγων από το Ιράκ και τη Συρία. Ως Λαϊκή Συνέλευση είμαστε εναντίον κάθε λογικής “στρατοπέδων” και “γκετοποίησης” των προσφύγων. Αντιθέτως, υποστηρίζουμε ότι έχουν κάθε δικαίωμα -όπως κι οι Έλληνες πολίτες- σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Η Χρυσή Αυγή μαζί με έναν περιφερόμενο θίασο και λιγοστούς κατοίκους της περιοχής προσπάθησε για άλλη μια φορά να στρέψει την προσοχή του κόσμου απ’ τα πραγματικά προβλήματα που τον απασχολούν εκεί που συμφέρει το σύστημα: στον καννιβαλισμό μεταξύ των φτωχών και κατατρεγμένων αυτού του κόσμου. Είναι η ίδια εγκληματική οργάνωση που δεν καλεί σε καμία αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στα μνημόνια, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Είναι η ίδια οργάνωση που δεν έπραξε τίποτα ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα. Αντιθέτως, προσπαθεί να πείσει τον λαό ότι για όλα του τα δεινά φταίνε τα θύματα των πολέμων που οργανώνουν οι ιμπεριαλιστές κι όσοι ληστεύουν και δολοφονούν τον φτωχό λαό.

Εμείς, ως Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων-Ακ.Πλάτωνος, τόσο την Πέμπτη 24/11 όσο και το Σάββατο 26/11, ενημερώσαμε τη γειτονιά και τους συμπολίτες μας, περιοδεύσαμε στους δρόμους γύρω απ’ τον Άγιο Μελέτιο και συνομιλήσαμε με κατοίκους, μοιράζοντας τις ανακοινώσεις μας. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και η συζήτηση στρεφόταν γύρω απ’ τα πραγματικά προβλήματα του. Η πολιτική μας θέση είναι ότι πρέπει να σταθούμε πλάι-πλάι με τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας. Ταυτόχρονα πρέπει να σταθούμε απέναντι στις ΗΠΑ και την ΕΕ που έχουν διαλύσει τη Μέση Ανατολή θρέφοντας το τέρας του ISIS για τα συμφέροντά τους, αλλά και απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση που συμμετέχει και υλοποιεί τις αντιπροσφυγικές πολιτικές της ΕΕ, την παράδοση των δικαιωμάτων των προσφύγων στις χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ, την κτηνώδη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και όσους μεταχειρίζονται τους πρόσφυγες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και πλουτίζουν απ’ αυτούς.

Παράλληλα με τις ανακοινώσεις μας για το προσφυγικό, μοιράσαμε  υλικό και κολλήσαμε ενημερωτικές αφίσες ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών και το κόψιμο ρεύματος – νερού. Το ενδιαφέρον του κόσμου της γειτονιάς και για αυτό το μέτωπο ήταν μεγάλο.

Η Λαϊκή Συνέλευση, επίσης, συγκέντρωσε και παρέδωσε ρουχισμό σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε δομή καθώς και για τους πρόσφυγες της Σάμου, και συνεχίζει.
Η Λαϊκή Συνέλευση μαζί με τους άλλους φορείς της περιοχής δεν θα αφήσουμε να μεταβληθεί η περιοχή μας σε χώρο προπαγάνδας της δολοφονικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Θα βρισκόμαστε διαρκώς στους δρόμους και τις πλατείες και όπου υπάρχει αδικία κι εκμετάλλευση.

Καλούμε ανοιχτή σύσκεψη συλλογικοτήτων, φορέων, κατοίκων και νεολαίων ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ,  ΣΤΙΣ 7.30, ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (ΑΜΦΙΑΡΑΟΥ 153) για να συζητήσουμε και  οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας.

ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, Η ΦΤΩΧΕΙΑ, Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΡΑΧΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΤΟΠΙΩΝ – ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ΣΤΕΓΗ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...