Νέες πιέσεις για το Σταθάκη να υπογράψει το ΠΔ για το Academy Gardens

artumeΚαι τώρα οι πιέσεις προς το νέο υπουργό περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη για την άμεση υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος που θα επιτρέπει την κατασκευή του Academy Gardens στην Ακαδημία Πλάτωνος.   Το www.capital.gr και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δελεβέγκος επανέφεραν τα περί “επένδυσης 300 εκατ. ευρώ” στον Κηφισό, που είναι στα χέρια του νέου υπουργού, αποφεύγοντας φυσικά να αναφέρει στο καθεστώς φοροαποφυγής της εταιρείας  Artume στο Λουξεμβούργο και στο γεγονός πως δεν  έχει πληρώσει τον ειδικό φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που μόνο για το 2009 ανέρχεται σε 5.4 εκατ. ευρώ. Επιπλέον σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού χρήσης του 2013, η αξία της επένδυση της εταιρείας ανέρχεται σε 48,9 εκατ. ευρώ με την προυπόθεση πως το εμπορικό κέντρο θα ξεκινούσε τη λειτουργία του, το 2009.

Το χορό άνοιξε ο Νίκος Ρουσάνογλου στην “Καθημερινή” το περασμένο Σάββατο.

4 σκέψεις πάνω στὸ “Νέες πιέσεις για το Σταθάκη να υπογράψει το ΠΔ για το Academy Gardens

  1. Δεν ξέρω αν αυτά που λένε οι “ενημερωμένοι δημοσιογράφοι” είναι αλήθεια αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι όπως ο κος Σκουρλέτης φάνηκε καχύποπτος στις απαιτήσεις της εταιρείας ARTUM και στο ΚΑΣ σίγουρα το ίδιο θα κάνει και ο κος Σταθάκης…
    Γιατί τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχουν σε έναν επενδυτή που με το έτσι θέλω αρνείται να πληρώσει ΦΑΠ 5.400.000,00 ευρώ μόνο για το ετ.2009?
    Οι υπουργοί Περιβάλλοντος δεν κάνουν ΚΟΛΟΝΤΟΥΠΕΣ

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά οι υπουργοί καταενθουσιάστηκαν από την black Friday που εμπορικά κέντρα κ πολυεθνικές δούλεψαν τόσο καλά με τους πεινασμένους που δεν κοιμούνται το βράδυ ψάχνοντας λύσεις πως θα ικανοποιήσουν τα αφεντικά τους.
    Σε αναμονή.

    Μοῦ ἀρέσει

  3. Ένας υπουργός δεν πτοείται από τέτοιου είδους πιέσεις.Η κινείται μέσα στη νομιμότητα η παρακάμπτει τα πάντα,(ΣΤΕ) και υπακούει στο ξεπούλημα.Αυτά.
    Άλλα ας πάρουν και κανά χρωστούμενο όχι μόνο να πληρώνουν οι απλοί πολίτες ,εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Άντε γιατί μας έπρηξαν με τις πιέσεις και τις απαιτήσεις των υποτιθέμενων επενδυτών.

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε