ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » Γειτονιά "Ακαδημία Πλάτωνος" » Ο Καμίνης μισεί και τα ζώα, προσβάλει τους φιλόζωους

Ο Καμίνης μισεί και τα ζώα, προσβάλει τους φιλόζωους

kaminisΝέο κατόρθωμα της διοίκησης Καμίνη στο δήμο Αθηναίων. Με αιφνιδιαστική και αρκετά περίεργη κίνηση της διοίκησης Καμίνη, αποκεφαλίστηκε η προϊσταμένη του Τμήματος Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων. Ο λόγος ανεξήγητος, μιας και η προϊσταμένη του τμήματος στα δύο χρόνια που βρίσκονταν στη θέση αυτή άλλαξε την εικόνα του δήμου σε ότι αφορά την πολιτική έναντι των αδέσποτων ζώων και των φιλόζωων. Η κυρία προϊσταμένη, η κυρία Μορφέτα έκανε πολυ καλά τη δουλειά της. Κάτι περισσότερο από καλά, το πιστοποιούν οι δεκάδες φιλόζωοι που έχουν στείλει επιστολές διαμαρτυρίας στο δήμο Αθηναίων. Ουσιαστικά λειτούργησε το τμήμα, ίσως όχι όπως θα χρειαζόταν ή όπως ισχύει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά σίγουρα θαυμάσια σε σχέση με όσα ισχύουν στο δήμο Αθηναίων. Το τμήμα αστικής πανίδας πρέπει να λειτουργεί σε όλους τους δήμους της χώρας, ως θεσμική υποχρέωση των ευρωπαϊκών κρατών και έχει ως λειτουργία την ασχολία με τα αδέσποτα ζώα. Στο δήμο Αθηναίων καμία σχέση με όσα συμβαίνουν στις χώρες της Ευρώπης. Η κυρία προϊσταμένη ωστόσο κατάφερε να το λειτουργήσει από το μηδέν.

Ακόμη και συμβάλλοντας η ίδια με λεφτά από την τσέπη της. Έβρισκε αυτοκίνητα για τραυματισμένα ζώα, αναβάθμισε τη συνεργασία με το ΔΕΚΕΠΑΖ που έχει σύμβαση με δήμους της χώρας για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων, συνεργάστηκε με τα σωματεία και τις ενώσεις Φιλόζωων, βρέθηκε τρόπος για την καμπάνια υιοθεσίας αδέσποτων. Τα αποτελέσματα εκπληκτικά! Μόνο στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα εξαφανίστηκαν τα αδέσποτα. Υιοθετήθηκαν τα αδέσποτα! Τελείωσαν οι φοβισμένες αγέλες σκύλων.

Αυτά τα αποτελέσματα προφανώς δεν άρεσαν στον κύριο δήμαρχο. Ο Γ. Καμίνης που μισεί ότι καλό γίνεται για την πόλη και τους πολίτες του και ενδιαφέρεται μόνο για τις δημόσιες σχέσεις του, αφήνοντας να αλωνίζουν τα κομματικά πασοκικά συμφέροντα, έδιωξε την προϊσταμένη του τμήματος Αστικής Πανίδας. Για ποιο λόγο νομίζετε; Για να μπει στη θέση της μια άλλη προϊσταμένη, την οποία έπρεπε να “τιμωρήσουν”(!) τα ποικίλα κομματικά συμφέροντα του δήμου Αθηναίων.

Η νέα προϊσταμένη δεν ήθελε τη θέση, γνωρίζει όμως ότι έτσι τιμωρείται…Το θύμα της υπόθεσης είναι τα αδέσποτα ζώα, οι ζωόφιλοι και οι πολίτες ως προέκταση. Ο Γιώργος Καμίνης προφανώς δεν βλέπει γύρω του κι όταν διαμαρτύρονται οι φιλόζωοι τους απαντά όπως είχε απαντήσει στο παρελθόν και στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της Ακαδημίας Πλάτωνα. Οι φιλόζωοι είναι χαμηλού μορφωτικού και βιοτικού επιπέδου! Δεν αξίζουν την προσοχή μου! Όπως προφανώς δεν αξίζουν την προσοχή του οι διάφοροι διευθυντές και παρατρεχάμενοι του που μπορεί π.χ να εκμεταλλεύονται παράνομα άδειες για πώληση κουλουριών ή σύμβουλοι που δίνουν παράτυπα άδειες σε διάφορα studio στο κέντρο της πόλης. Ο κύριος Καμίνης κοιτά μόνο τις δημόσιες σχέσεις του και για αυτές βρίσκει και χρόνο και λεφτά.

Στην περίπτωση του τμήματος αστικής πανίδας όμως ατύχησε. Πρώτον γιατί οι φιλοζωικές ενώσεις είναι εξοργισμένες. Ήδη υπάρχουν καταγγελίες στο δήμο. Στο blog μας κατατέθηκε καταγγελία από τις Ενώσεις Φιλόζωων Κολωνού -Σεπολίων και Κολωνού-Βοτανικού. Η κυρία Εύη Μαργαρώνη καταγγέλλει πως με την ενέργεια αυτή ο Γιώργος Καμίνης υποβαθμίζει το τμήμα αστικής πανίδας, πως υπάρχουν υπόνοιες οτι η υποβάθμιση αυτή έχει άλλους λόγους και εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα. Με αυτή την πράξη του ο Γιώργος Καμίνης τιμωρεί τα ζώα και τους φιλόζωους. Έδιωξε από τη θέση της μια γυναίκα που παρουσίασε εκπλητικά αποτελέσματα και πολύ θα ήθελαν να γνωρίζουν τους πραγματικούς λόγους της κίνησης αυτής.

Το βέβαιο είναι πως ο Γιώργος Καμίνης ατύχησε διπλά. Το τμήμα αστικής πανίδας κατοχυρώνεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία που τόσο λατρεύει ο κύριος δήμαρχος. Και οφείλει να λειτουργεί άψογα. Μια τυχόν καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποβάθμιση του τμήματος και ότι αυτό δεν έχει πόρους για να λειτουργεί, πιθανώς και να στραπατσάρει την εικόνα του κυρίου δημάρχου που με τόσο κόπο, τόσες δημόσιες σχέσεις και τόσα λεφτά, λανσάρει στα ΜΜΕ. Ή μήπως όχι;

 


1 Σχόλιο

  1. Ὁ/ἡ socratisv γράφει:

    Ωραία όλα αυτά 1) Ποια διάταξη ορίζει ότι το τμήμα αστικής πανίδας ενός δήμου είναι υποχρεωτικό; 2) Βάσει ποιας διάταξης η Ε.Ε είναι αρμόδια σε θέματα εσωτερικής οργάνωσης ενός δήμου 3) Τι άλλαξε με τη νέα διοίκηση Μορφέτα σε σχέση με την παλιά διοίκηση (Μακρή) 4) Σε τι στάδιο βρίσκεται η καταγραφή των δεσποζόμενων εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων ταυτόχρονα με τους υπόλοιπους δήμους της Αθήνας και της Αττικής (Μιλάμε για το 60% του ελληνικού πληθυσμού); 5) Από τα 5000 και πλέον καταχωρημένα αδέσποτα στο δήμο, πόσα κυκλοφορούν πόσα υπάρχουν πόσα έχουν πεθάνει πόσα έχουν υιοθετηθεί;

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: