Τι συμβαίνει με τους χώρους για αστέγους του δήμου Αθηναίων;

4i-koinotika-kathari-aΣχετικά με τους «θερμαινόμενους χώρους για τους αστέγους» του Δ. Αθηναίων
της Νεφέλης Γεωργόπουλος

Πηγή: https://omniatv.com

Χθες είδα μια ανάρτηση που ενημέρωνε για τρεις θερμαινόμενους χώρους λόγω χαμηλών θερμοκρασιών για τους αστέγους. Ομολογώ ότι το είδα με πολύ θετικό μάτι και αποφασίσαμε με τον Abdessamad Rouki να πάρουμε το αμάξι και να μεταφέρουμε σ αυτούς τους χώρους οποίον/α θα ήθελε. Πριν αρχίσουμε να μεταφέρουμε κόσμο θεωρήσαμε σωστό να περάσουμε πρώτα από έναν από αυτούς τους χώρους για να επιβεβαιώσουμε ότι όλα είναι έτοιμα για να τους δεχτούν.
Πηγαίνουμε λοιπόν στον πρώτο που ήταν το κτίριο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Λένορμαν και Αλεξάνδρειας 35.

Η ώρα ήταν περίπου 8 π.μ. δηλαδή ώρα που θα έπρεπε ήδη να δέχονται κόσμο.
Στην ερώτηση μου εάν είναι όλα έτοιμα και εάν υπάρχει χώρος για να μεταφέρω κόσμο, μου απάντησαν ότι δεν είναι σίγουροι ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο και ότι μάλλον θα δεχτούν μόνο αστέγους που θα τους φέρουν από ΜΚΟ. Μου είπαν όμως ότι δεν ήταν σίγουροι γι’ αυτό και να περάσουμε ξανά σε περίπου μισή ώρα που θα έχει έρθει ο υπεύθυνος. Χωρητικότητα αίθουσας: maximum 40 άτομα.

Έξαλλοι αποφασίζουμε να πάμε και στους άλλους χώρους. Φτάνουμε λοιπόν στη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου, Μαμούρη και Δύμης . Εκεί βρίσκουμε μια γυναίκα η οποία μας ενημερώνει ότι ναι, βεβαίως, μπορούμε να φέρουμε αστέγους, ΑΛΛΑ επειδή την είχαν αφήσει ΟΛΟΜΟΝΑΧΗ για την φύλαξη του χώρου, μας παρακάλεσε να προσέξουμε πολύ ποιους θα φέρουμε, γιατί όπως μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε (όλοι εκτός από τους υπευθύνους προφανώς) φοβόταν ότι δεν θα μπορέσει μόνη της να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση μπορεί να προκύψει. Χωρητικότητα αίθουσας: 15 άτομα. Πραγματικά εντυπωσιασμένοι φεύγουμε για τον τρίτο και τελευταίο χώρο.

Φτάνοντας στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60, μας ενημερώνουνε ότι αυτός ο χώρος μπήκε από λάθος στη λίστα και ότι δεν θα λειτουργούσε σαν χώρος για τους αστέγους. Μας έδειξαν λοιπόν ένα χαρτάκι που είχαν θυροκολλήσει με την σωστή διεύθυνση η οποία ήταν Ευριπιδου 14, Καταφύγιο Αγάπης και Συμπαράστασης. Φτάνουμε στην Ευριπιδου 14 και αντικρίζουμε ένα κλειστό κατάστημα. Ρωτώντας μάς υποδεικνύουν ένα κτήριο λίγο πιο κάτω με κλειστή σιδερένια καγκελόπορτα.

Την ώρα που φτάσαμε άνοιξαν την καγκελόπορτα και μας είπαν ότι δέχονται αστέγους. Στην ερώτηση πόση χωρητικότητα έχει η αίθουσα, μας ρωτάει “γιατί από πού είστε;” (από ποια ΜΚΟ). Απαντάμε ότι δεν είμαστε από πουθενά, είμαστε πολίτες. “Απλοί” μου λέει; “Απλούστατοι” του λέω. Ρωτάμε ξανά τι χωρητικότητα έχει η αίθουσα; “Ε”, μας λέει, “φέρε 20 άτομα”. “Μόνο” του λέω; “Μόνο” μου λέει “γιατί θες κι αλλά;”

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΖΟΥΝΕ 20000 ΑΣΤΕΓΟΙ (ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ) ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ 70 ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: ΣΤΗΝ Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ! ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ. ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ “ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ”.. ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ! !!!

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...