ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » πρόσφυγες » Μια φωτεινή βραδιά με τα προσφυγόπουλα της γειτονιάς

Μια φωτεινή βραδιά με τα προσφυγόπουλα της γειτονιάς

unnamed

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε <Αριστοτέλης> μαζί με τη Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων- Κολωνού- Ακ. Πλάτωνα συναντήσαμε τα προσφυγόπουλα που μένουν στη γειτονιά μας

Στο Στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης, την Πέμπτη 29/12/2016, συναντήσαμε τα προσφυγόπουλα που μένουν στη γειτονιά μας.Στην Ακαδημία Πλάτωνα φιλοξενούνται προσφυγόπουλα που ζουν στον τόπο μας χωρίς τους γονείς τους, χωρίς τη φροντίδα και την προστασία κάποιου συγγενικού προσώπου…ασυνόδευτα, μάθαμε να τα ονομάζουμε… ο καθένας και η καθεμιά από αυτά τα παιδιά μια ακόμα προσωπική ιστορία πολέμου…

Καλωσορίσαμε τα παιδιά αυτά με γλυκά και δώρα θέλοντας να μοιραστούμε μαζί τους χαρά και χαμόγελα… να μάθουμε από αυτά τα παιδιά δύναμη και θάρρος, να πάρουμε και να δώσουμε αγάπη, αλληλεγγύη και νοιάξιμο.

Στο συναπάντημα ήρθαν και έφηβοι πρόσφυγες από το στρατόπεδο της Μαλακάσας. Ο Στέφανος Γανωτής, εκπαιδευτικός και ψυχή σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων στη γειτονιά μέσα από το σύλλογο «Περπερούνα», έπαιξε μαζί με φίλο πρόσφυγα μουσική και τραγούδια στο ακορντεόν και το τουμπερλέκι. Και η όμορφη, ζεστή γιορτή εκτινάχθηκε με τους χορούς, αυτούς που φέρνουν τα προσφυγόπουλα από τους τόπους τους, αυτούς που βρίσκουν εδώ και θέλουν να σύρουν τα βήματά τους.

Ευχαριστούμε για τη χαρά, τα χαμόγελα, τη δύναμη, το θάρρος, την αγάπη. Θα αγωνιζόμαστε πάντα με αλληλεγγύη και νοιάξιμο.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: