ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Εκδηλώσεις » Ποίηση στην εποχή των Καλικατζάρων στο “Συνεργατικό Καφενείο”

Ποίηση στην εποχή των Καλικατζάρων στο “Συνεργατικό Καφενείο”

events_dromena_sto_kafeneio_3320_100Η ποίηση, μια τέχνη όπου τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο, ανάμεσα στα φυσικά και στα μεταφυσικά, συχνά χάνονται ή άλλοτε φαίνεται να μην υπάρχουν! Πόσο μάλλον η ποίηση στην οποία πρωταγωνιστούν όντα μιας άλλης πραγματικότητας, όπως καλικάντζαροι, αερικά, ξωτικά, νεράιδες κ.ά. Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στις 4.00μμ, στο Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος θα έχουμε την ευκαιρία να ασκηθούμε στα μονοπάτια της ποίησης, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουμε τον ποιητή και την ποιήτρια που κρύβουμε μέσα μας ή απλά να του δώσουμε την ευκαιρία να εκφραστεί. Συντονιστής θα είναι ο ποιητής Αλέξης Δάρας.

Με την ευκαιρία της παρουσίας των καλικάντζαρων για μια τελευταία νύχτα στον κόσμο μας, διοργανώνεται εργαστήρι ποιητικής γραφής, όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν ένα ποίημα με πηγή έμπνευσης ή παρόντες τους καλικάντζαρους, τα αερικά,τις νεράιδες και άλλα υπερφυσικά όντα.

H είσοδος είναι ελεύθερη και μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει, είτε γράφει ποίηση είτε… ακόμα το σκέφτεται. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να φέρει κάποιο σχετικό ποίημα, δικό του ή άλλου για να το μοιραστεί μαζί μας. Εννοείται ότι ευπρόσδεκτοι είναι και οι καλικάντζαροι που φέτος θέλουν να ασχοληθούν λίγο με την ποίηση.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: