ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » "Academy Gardens" » Νέο OΧΙ Περιστέρι για το mall της Artume

Νέο OΧΙ Περιστέρι για το mall της Artume

         %ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%bf%ce%b9  ΟΧΙ στην ανέγερση Mall στο πρώην εργοστάσιο Μουζάκη

Είναι γνωστή η υπόθεση που αφορά στην προσπάθεια ανέγερσης Mall στο χώρο του πρώην εργοστασίου Μουζάκη. Η εταιρεία Artume, που εξαγόρασε η BlackRock, επιδιώκει με κάθε μέσο την κατασκευή ενός Mall εμπορίου και μαζικής ψυχαγωγίας με τον τίτλο “Academy Gardens”, 55.000 τμ. Η υπόθεση για τρία και πάνω χρόνια έχει σταματήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τη σταμάτησαν οι αγώνες των κατοίκων, η δημοσιότητα που αυτοί έδωσαν στο θέμα, οι πυκνές πολιτικές εξελίξεις από το 2015 μέχρι το 2016.

Με πρωτοβουλία και της δημοτικής παράταξης ‘’ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ’’ και σε συνεργασία με τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, προκλήθηκε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο , και λήφθηκε ομόφωνη απόφαση, αντίδρασης στην ανέγερση Mall.

 Για την Ακαδημία Πλάτωνος από το 2014 η συζήτηση έχει εγκλωβιστεί στους όρους δόμησης, με ορατό το ενδεχόμενο τελικά το έργο να προχωρήσει έστω με μειωμένους συντελεστές.  Η νέα πρόταση του ΥΠΕΝ ,είναι για μείωση του συντελεστή δόμησης, σύμφωνα με παλαιότερες γνωμοδοτήσεις του.  Στο ζήτημα του ύψους, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, έδωσε την έγκριση για 18 – 21 μ. με βάση το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει οπτική επαφή με τον αρχαιολογικό χώρο.

Εμείς, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα.

Συντονιζόμαστε, κάτοικοι και καταστηματάρχες παίρνοντας αποφασιστικά την υπόθεση στα χέρια μας. Η συλλογική προσπάθεια κατοίκων-αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών μπορεί να τους σταματήσει. Σας καλούμε σε συναγερμό για να μην προχωρήσουν τα σχέδια τους.

Να μην περάσουν:

-Η καταστροφή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όσων ακόμα επιβιώνουν από την επίθεση των μνημονίων, του Περιστερίου, των Σεπολίων, του Κολωνού, του Σκουζέ, του Πλάτωνα, αλλά και γενικότερα των Δήμων της Δυτικής Αθήνας.

– Η ερήμωση στο Μπουρνάζι, στις εμπορικές αγορές του Περιστερίου και των άλλων γειτονικών δήμων.

-Η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η τσιμεντοποίηση ενός χώρου που θα μπορούσε να μετατραπεί σε πάρκο με πράσινο για να δώσει ανάσες σε μια υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά περιοχή, αλλά και σε τόπο πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

– Η εμπορευματοποίηση μιας παγκόσμιας αξίας Πολιτιστικής κληρονομιάς, που είναι η Ακαδημία Πλάτωνος. 

ΕΝΕΡΓΟΙ   ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ   ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ    


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: