Τζέσε Όουνες- Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ταπεινώνοντας το φασισμό

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ«Ευχαριστώ πολύ που βρεθήκατε σήμερα εδώ, ελπίζω να διασκεδάσατε και όπως είπα σε ό,τι κάνω έχω την Ελλάδα πίσω μου και προσπαθώ να κάνω όλους τους Ελληνες υπερήφανους. Ευχαριστώ για την στήριξη, σας αγαπώ όλους». Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το τέλος του All Star Game έστειλε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα μέσα από μια αθλητική εκδήλωση παγκόσμιας εμβέλειας. Έβαλε για ακόμη φορά την Ελλάδα μπροστά, δείχνοντας πως έχε ξεχάσει.

Antetokoumpo brothers, currently playing at the NBA basketball league, organise a friendly match at the neighbourhood where they grew up, in Sepolia, Athens, on May 12, 2015 / Τα αδέλφι Αντετοκούμπο, που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα μπάσκετ του NBA, οργάνωσαν έναν φιλικό αγώνα στη γειτονιά όπου μεγάλωσαν, στα Σεπόλια, 12 Μαΐου, 2015

Η οικογένεια Αντετοκούμπο βρέθηκε στα Σεπόλια, σε μια φτωχική γειτονιά και γνώρισε την καλοσύνη των απλών ανθρώπων. Επίσης, μπόρεσε και αντιμετώπισε τους μισαλλόδοξους, αυτούς που δεν ήθελαν καν να παίζει μπάσκετ, “τη σπορά των ηττημένων του ΄45” που έβγαζαν αφρούς βλέποντας έναν μαύρο αθλητή, Έλληνα, πέρα ως πέρα,  να φοράει το εθνόσημο, να κάνει καριέρα στο NBA και να έχει πάντα στη σκέψη του την Ελλάδα.  Αυτές τις μέρες, το ιδεολογικό πρόταγμα του ναζιστικού μορφώματος έχει δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα.  Ένα παιδί από τα Σεπόλια, παιδί μεταναστών, κάρφωσε στην κορυφή του πλανήτη, αποκαλύπτοντας τον κατασκευασμένο μύθο των ναζί, περί υπανθρώπων.

 

%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%87%ce%b9%cf%84%ce%bb%ce%b5%cf%81Το 1936 στο Μόναχο, ήταν ένα άλλο παιδί που επιβίωσε του ρατσισμού στις ΗΠΑ, και ταπείνωσε το Χίτλερ. Ο Τζέσε Όουενς.

 

 

 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...