Γιορτη στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, σήμερα, για την εαρινή ισημερία

ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ από το “Συνεργατικό Καφενείο”

Ετοιμοι ή όχι, ο χρόνος γύρισε και σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε αυτό το κοσμικό γεγονός της άνοιξης, τα πουλιά που έρχονται, τα λουλούδια που άνθισαν.
Λένε κάποιοι πως η Ισημερία συνέβη όταν η Περσεφόνη αποφάσισε να αφήσει τον Άδη και να γυρίσει πάνω στη Γη. Ήτανε πιο καλά μάλλον εδώ πάνω.

Ένα αστρονομικό γεγονός όπου η Γη καθώς περιφέρεται γύρω από τον ήλιο παίρνει μία τέτοια θέση που οι ακτίνες του Ήλιου πέφτουν κάθετα στον ισημερινό, και για την στιγμή αυτή η μέρα είναι ίση με τη νύχτα. Είναι η κορύφωση της άνοιξης.

Ύστερα, ο Ήλιος θα ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά, μεγαλώνοντας της μέρες μας προς το θερινό ηλιοστάσιο, όπου μετά θα αρχίσει πάλι να κατεβαίνει, και κάθε χρόνο τέλος πάντων τα ίδια ξανά και ξανά. Μα τι χαλαρωτικό να μένει και κάτι το ίδιο κάθε χρόνο..

Εμείς θα γιορτάζουμε από το πρωί στο πάρκο αλλά και μέσα στο καφενείο με όλους μας τους φίλους.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
• 12:00… Γιόγκα με την Ειρήνη στο πάρκο.
Ελάτε μαζί με το στρωματάκι σας να ισορροπήσουμε όπως ισορροπεί σήμερα το φως

• 13.00 με 15.00… Super Duper κουρεματάκι από τον αγαπημένο μας κουρέα Χρήστο για να υποδεχτούμε ανανεωμένοι την Άνοιξη στο καφενείο!

• 13:00 Φτιάχνουμε στεφάνια λουλουδάτα για τα κεφάλια μας στο καφενείο, στολίζουμε το Καφενείο με λουλούδια με την βοήθεια της Χριστίνας και της μαμάς Άννας.

• 14:00 – 16:00 Μαζί με την ANIMA και την Περπερούνα καλωσορίζουμε τους φτερωτούς μετανάστες με παραδοσιακά τραγούδια και έθιμα της άνοιξης. Φτιάχνουμε χελιδόνες, χελιδονοφωλιές, ζωγραφιές στο πάρκο

• 16:00 – 17:00 Πρωτόγονη Έκφραση με την Ευρώπη στο πάρκο, στα κρουστά η Νατάσα Σμυρλή και ο Γιώργος Κοντογεώργος

• 16.00 – 17.00 Εργαστήρι σποράς για παιδιά κάθε ηλικίας από τις Δρυάδες στο πάρκο

• 17:00 – 18:00 στο καφενείο…Ένας Δράκος και Μισός!!!! Λαϊκά Παραμύθια με Δράκους και αποφασισμένους Ήρωες με την Χριστίνα Λιόγαρη – Ηθοποιό, Αφηγήτρια και Εμψυχώτρια ομάδων Θεατρικού Παιχνιδιού.

• 18:00 Καθώς ο ήλιος δύει, αποχαιρετούμε το χειμώνα με μία στιγμή συγκέντρωσης για την ισημερία. Τελετή -Ο Κύκλος της Ισημερίας με την Βαλέρια στο Πάρκο.

• 20:00 – 20:30 η ομάδα πολυφωνικό Καφενείο μας συγκινεί με τραγούδια της άνοιξης και της αγάπης στο χώρο που θα γίνει η Τελετή

• 20:30 – 21.30 Ο Στέφανος Γανωτής και ο Νικήτας Γαβαλάς θα μας οδηγήσουν από το χώρο της τελετής στο Καφενείο….όπου θα αρχίσει το γλέντι και θα μας ξεσηκώσουν με παραδοσιακούς ανοιξιάτικους ρυθμούς.

• 21: 30 – 23.30 Gipsy Swing Jazz με τους Gallowswingtrio και την Στέλλα Παππά στο Καφενείο

Όλη τη μέρα από την κουζίνα του Καφενείου θα βγαίνουν αφράτα λουλουδόπιατα μαγειρεμένα με λουλουδοαγάπη από την λουλουδοαγαπημένη Εργασιακή Ομάδα!

Καλέστε φίλες και φίλους στο event στην σελίδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/events/1241727265942898/

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...