ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Κολωνός » Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Κολωνού – Βοτανικού – Ακαδημία Πλάτωνος,

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Κολωνού – Βοτανικού – Ακαδημία Πλάτωνος,

Για τρίτη φορά συνεχίζεται η  συνεργασία του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με το Λαμπροπούλειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα, το οποίο ενέκρινε την επιχορήγηση της Υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» Κολωνού – Βοτανικού – Ακαδημία Πλάτωνος, με το ποσό των 50.000 ευρώ για το α΄ εξάμηνο του 2017.

Το ποσό χρησιμοποιείται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που πλήτει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αφορά κατοίκους των παραπάνω περιοχών.
Από τις αρχές του έτους έως σήμερα διατίθενται σε ωφελούμενους της Υπηρεσίας διατακτικές για την αγορά αγαθών πρώτης ανάγκης από σούπερ μάρκετ.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί της Υπηρεσίας διαθέτουν διατακτικές σε ήδη εγγεγραμένους ωφελούμενους και συγκεκριμένα σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, σε άτομα με αναπηρία και άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας που έχουν αποδεδειγμένα χαμηλά εισοδήματα και αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα.Παράλληλα, με τη συμβολή του ιατρού και των Νοσηλευτριών της Υπηρεσίας, παρέχονται δωρεάν φάρμακα σε ήδη εγγεγραμμένους στην Υπηρεσία ανασφάλιστους ασθενείς, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: