ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » "Academy Gardens" » Σκουρλέτης: Λάθος το εμπορικό κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Σκουρλέτης: Λάθος το εμπορικό κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος

ΠΗΓΗ:https://left.gr/

O υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλάτης εμφανίστηκε αντίθετος στην προωθούμενη δημιουργία εμπορικού κέντρου στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, σημειώνοντας ότι όσον αφορά τις τεχνικές παραμέτρους «όταν είχε έρθει η εισήγηση από το ΚΑΣ, η απόφαση που εγώ είχα προτείνει για έκδοση νέο ΠΔ προέβλεπε οριζόντιο ύψος 15 μ. και προς την πλευρά των αρχαίων και από την πλευρά της λεωφόρου Κηφισού … με βρίσκει αντίθετο η νέα απόφαση του αρμόδιου υπουργού για 21 και 18 μ. αντίστοιχα».

«Δεν θεωρώ ότι τέτοιου είδους επενδύσεις αυξάνουν την πίττα, κυρίως την αναδιανέμουν …. η στόχευση, πέρα από τα περιβαλλοντικά προβλήματα, περισσότερο λειτουργεί και κατευθύνεται στο να πάρει μερίδιο της αγοράς από την εστίαση και την διασκέδαση στο Περιστέρι, το Αιγάλεω και τις αντίστοιχες δυτικές συνοικίες, παρά είναι επένδυση που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας», συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης.

Έτσι, όπως εκτίμησε, «από στενά οικονομική πλευρά είναι αμφισβητούμενη η σκοπιμότητα αυτής της επένδυσης, θεωρώ ότι υπάρχουν και παράμετροι χωροταξίας, μεγέθους του κτιρίου κτλ. που θα έπρεπε να μας οδηγήσουν σε μία άλλη προσέγγιση συνολικής ανάπτυξης της περιοχής και ανάδειξης του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος, που πραγματικά μπορεί να αποτελέσει έναν τουριστικό πόλο έλξης στην Αθήνα και δυστυχώς παραμένει στα αζήτητα εδώ και πολλά χρόνια … υπάρχουν ευρήματα εξαιρετικής σημασίας που δεν τα επισκέπτεται ο κόσμος γιατί δεν υπάρχει ένα σχέδιο αξιοποίησης».


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: