Σταθάκης-Μπαλτάς και ΚΑΣ τσιμεντώνουν τον Πλάτωνα!

Η μακέτα του εμπορικού κέντρου “Academy Gardens”.

Η  απόφαση  της κυβέρνησης να τσιμεντώσει τον Πλάτωνα προκαλεί έντονη αγανάκτηση και οργή.  Σε αντίθεση με τους προηγούμενους  υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ,  οι Μπαλτάς και Σταθάκης δεν δικαιούνται να δηλώνουν πως δεν γνώριζαν την επίθεση που δέχεται η Ακαδημία Πλάτωνος,, τα Σεπόλια, ο Κολωνός και το Περιστέρι από την  κατασκευή ενός ακόμη γιγάντιου εμπορικού κέντρου, σε ελάχιστα χιλιόμετρα απόσταση από τα Alou Fun Park, τα ΙΚΕΑ, και το River West. 

Καθηγητές οι κύριοι Μπαλτάς και Σταθάκης, δεν δικαιούνται επίσης να ισχυρίζονται πως δεν γνωρίζουν τη σημασία της περιοχής, στο βάθος της ιστορίας.  Ομοίως το ίδιο ισχύει και για το ΚΑΣ που είναι συνυπεύθυνο για την κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί από τις εξαγγελίες Σταθάκη -Δραγασάκη για την κατασκευή του Academy Gardens.

Δεν αποφάσισαν απλώς για το ύψους του εμπορικού κέντρου, όπως ισχυρίζεται εσχάτως ο υπουργός Περιβάλλοντος. Αποφάσισαν οι τρεις τους, το ΚΑΣ και οι κύριοι, Μπαλτάς και Σταθάκης για την κατ΄εξαίρεση κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου σε χώρο που δεν επιτρέπεται. Ο “επενδυτής”  το γνώριζε εξαρχής και το πράσινο φως τελικά δεν το άναψαν ούτε η ΝΔ του 2007-2009, ούτε το ΠΑΣΟΚ του 2010-12, ούτε η ΝΔ του 2012-14, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ του 2017.

1 Comment

  1. Μια αναγκαία διόρθωση. Το “επενδυτικό” σχέδιο άρχισε να προωθείται με γραπτή εντολή Σαμαρά προς τον τότε οργανισμό Αθήνας και ταυτόχρονη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του δήμαρχου Καμίνη με την εταιρεία. Το Mall πλέον επιτρέπεται γιατί ο Μανιάτης της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ υπέγραψε την κατ’ εξαίρεση αλλαγή των χρήσεων γης. Το εμπόδιο ήταν το ΣτΕ που δεν ενέκρινε τα ΠΔ για κατ’ εξαίρεση συντελεστή και ύψος. Γι αυτό η εταιρεία προώθησε στον Μπαλτά τον “συμβιβασμό” της για 21 μ ύψος και 2,1 συντελεστή. Το ΚΑΣ για να κρατήσει τα προσχήματα έδωσε ύψος από 18 έως 21 με συντελεστή 2,1, αγνοώντας τη θέση της αρμόδιας υπηρεσίας για 15 μ. Ο Σκουρλέτης, μια μέρα πριν ανασχηματιστεί, στέλνει ΠΔ με 15μ. Γράφεται ότι το ΣτΕ επέστρεψε το σχέδιο ΠΔ για να το δει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου περιβάλλοντος. Απορία: το ανώτατο δικαστήριο ακολουθεί παρόμοια πρακτική; και η συνέχεια του κράτους; Ο ΣΥΡΙΖΑ -και σε κεντρικό επίπεδο και οι δημοτικές του παρατάξεις και οι τοπικές του, ήταν κάθετα αντίθετος στην ανέγερση mall. Δεν έψαχνε να βρει καλύτερους όρους. Είχε υποσχεθεί μέχρι τροποποίηση της αλλαγής χρήσεων που έγινε κατ’ εξαίρεση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να κλειδώσει την πόρτα που άνοιξαν οι προηγούμενοι. Μόνο που πρέπει να υπολογίσει πως μπορεί να φυσήξει δυνατός αέρας και να μην τα καταφέρει …

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...