Ομόθυμη καταδίκη της στάσης του ΕΒΕΑ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΒΕΑ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στη σημερινή συνεδρίασή του ενέκρινε ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζει τη στάση της διοίκησης τουΕμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την κατάληψη του κτιρίου της Αμερικής 8 και εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο ΑθηναίωνΓιώργο Καμίνη να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες διασφάλισης των συμφερόντων των κατοίκων του δήμου Αθηναίων.

 

Ακολουθεί το Ψήφισμα που υπερψήφισαν οι δημοτικές παρατάξειςΔικαίωμα στην Πόλη, Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Μπορείς, Λαϊκή Συσπείρωση και ΑΝΤΑΡΣΙΑ στις Γειτονιές της Αθήνας.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας καταγγέλλει την απόπειρα «νομιμοποίησης» της παράνομης κατάληψης από το ΕΒΕΑ του επί της οδού Αμερικής 8 κτιρίου, το οποίο ανακατασκεύασε ο δήμος με πόρους ευρωπαϊκούς, κρατικούς και δημοτικούς.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ μάλιστα έχει και το θράσος να οργανώνει εγκαίνια, προσκαλώντας την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας και τον επιχειρηματικό κόσμο, σε κτίριο που έχει παραχωρήσει το ΕΒΕΑ στον δήμο για 12 χρόνια. Η διοίκηση του ΕΒΕΑ ακυρώνει, έτσι, την υπογραφή της και με ένα ρατσιστικό και ξενόφοβο κρεσέντο, αποδίδει στον δήμο Αθηναίων την ανυπόστατη πρόθεση να φιλοξενήσει πρόσφυγες στο εν λόγω κτίριο!

Η συγκάλυψη πειρατικών πρακτικών, οι οποίες αντιβαίνουν σε κάθε έννοια χρηστής αξιοποίησης δημοσίου χρήματος, δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο κράτος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των κατοίκων της Αθήνας, εξουσιοδοτείται από το Δημοτικό Συμβούλιο, να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για την καταγγελία των ενεργειών του ΕΒΕΑ, τόσο προς την δικαιοσύνη, όσο και προς τους αρμόδιους εθνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμικούς φορείς.

Το ψεύδος και η ανομία πρέπει να στηλιτεύονται και όχι να επιβραβεύονται.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...