ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » Εκδηλώσεις » 1o Αντιφασιστικό τουρνουά basket 3οn3 στην Ακαδημία Πλάτωνος

1o Αντιφασιστικό τουρνουά basket 3οn3 στην Ακαδημία Πλάτωνος

 “Δώσε πάσες στη ζωή, στην αλληλεγγύη, στην ελευθερία, στην αξιοπρέπεια, στον αγώνα.

 Κάνε τάπες στην εξαθλίωση και την απογοήτευση”

 

Μπορούμε να δούμε ότι στη σύγχρονη κοινωνία ,κάθε ιδεοληψία –φασισμού. ρατσισμού, σεξισμού – που προάγει την ανισότητα είναι εδώ δεν κρύβεται φωνάζει.

Έτσι και ο αθλητισμός ως κομμάτι αυτής της κοινωνίας δεν θα μπορούσε να ξεφύγει.

Βλέπουμε ότι ο φασισμός συναντάει τον αθλητισμό εκεί που η Χ.Α. μπαίνει στα γήπεδα, εκει που ο χούλιγκαν νιώθει σημαντικός και δυνατός με την υπόλοιπη μπρατσωμένη ομαδα του που τα σπάει, εκει που υπερασπίζεται με μένος τα συμφέροντα του κάθε επιχειρηματία προέδρου .

 

Βλέπουμε καλά ότι ο αθλητισμός που υπάρχει στο σήμερα είναι για λίγους , είναι για αυτούς που έχουν ταλέντο, για αυτούς που έχουν την κατα συγκεκριμένα πρότυπα σωματική διάπλαση, είναι για αυτούς που έχουν τα λίγα χρήματα παραπάνω να πληρώνουν για να κάνουν ένα άθλημα

Ο πρωταθλητισμός είναι άραγε ο μονόδρομος για κάποιον που θέλει να κάνει ένα άθλημα; Η κατάσταση στο τώρα αυτό δείχνει, δύσκολο κάποιος να μπορεί να ασχοληθεί με ένα άθλημα χωρίς να κάνει πρωταθλητισμό, δύσκολο κάποιος να μείνει στην ομάδα του αν δεν τηρεί τις προδιαγραφές που θέτει ο πρωταθλητισμός.

 

Η δικιά μας πραγματικότητα:

 

Στις μέρες μας η νεολαία βιώνει την εξαθλίωση σε όλες τις πτυχές της ζωής της και καλείται να επιβιώσει με όποιον τρόπο μπορεί μέσα στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Βιώνει ένα διαρκές άγχος και πίεση, είτε δουλεύοντας 12ωρα μαύρα για 2 και 3 ευρώ την ώρα, είτε ζώντας σε ένα μόνιμο καθεστώς ανεργίας και εργασιακής περιπλάνησης. Ακόμα και οι φοιτητές ή οι μαθητές μαθαίνουν από μικροί τον ανταγωνισμό και τον ατομικό δρόμο, ενώ με τις συνεχείς περικοπές στα κονδύλια για την παιδεία γίνεται ολοένα και δυσκολότερο για κάποιους ακόμα και να τελειώσουν τις σπουδές τους.

 

Δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που, εκτός από το διάβασμα και το άγχος της σχολής, δουλεύουν παράλληλα για να αντεπεξέλθουν ή τα παρατάνε τελείως. Έτσι, στην παραπάνω πραγματικότητα, μένει στους νέους ελάχιστος ελεύθερος χρόνος για κοινωνικοποίηση και ξεκούραση. Οι περισσότεροι προκειμένου να εκτονώσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, επιλέγουμε να απομονωθούμε από κάθε κοινωνικό σύνολο και κλεινόμαστε στους εαυτούς μας. Μόνη λύτρωση και διέξοδος για το ΣΚ φαντάζει η καλοπέραση και η χρήση διάφορων ουσιών (ναρκωτικά,αλκοόλ κ.α.).

 

Κόντρα σε αυτή την κατάσταση αντιστεκόμαστε και θέλουμε να χτίσουμε κάτι άλλο.

Αγωνιζόμαστε για έναν αθλητισμό που θα πηγάζει από την αγάπη για το άθλημα και την ευχαρίστηση του παιχνιδιού, χωρίς να θέτει ως αυτοσκοπό τη νίκη,χωρίς να υπάρχουν διακρίσεις συμμετοχής, χωρίς χορηγούς ,χωρίς παράγοντες

 

Προτάσσοντας ότι τα πάρκα, οι πλατείες και οι χώροι άθλησης ανήκουν στον λαό και την νεολαία και είναι δημόσια αγαθά που μπορούν να τα χρησιμοποιούν όλοι και όλες.

> Για έναν αθλητισμό βασισμένο στην αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη

>Για έναν αθλητισμό εκφραση κοινωνικών και πολιτικών ανησυχιών

 

Γι΄αυτό κι εμείς απαντάμε με γνώμονα την αλληλεγγύη και την συλλογικότητα οργανώνοντας ένα 3on3 πρωτάθλημα μπάσκετ που θα πηγαίνει κόντρα σε όλα αυτά που μας επιβάλλουν σαν πραγματικότητα

 

                               Κυριακή 28/5 πάρκο Ακ.Πλάτωνα, μετά τις 4μμ

ακολουθεί bar και Dj set

                                    

                                         Αυτοδιαχειριζόμενος καφενές νεολαίας-Στέκι


Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: