ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Νέα » Πόσοι νεκροί ακόμη;

Πόσοι νεκροί ακόμη;

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ – ΔΗΜΟΣ – ΤΡΑΙΝ-ΟΣΕ

EIΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΖΩΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ

Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια (από το 2006), όπου το ΣτΕ (με την υπ.αρ. 3520/2006 απόφαση του), έκανε δεκτή την προσφυγή κατοίκων της περιοχής μας περί αναστολής εκτέλεσης του υπέργειου έργου για την κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Η τότε κυβέρνηση, η περιφέρεια, η ΤΡΑΙΝ-ΟΣΕ αλλά και ο Δήμος Αθηναίων διαχρονικά ποτέ δεν υλοποίησαν την παραπάνω απόφαση. Από τότε, κάθε φορά θυμόμαστε αυτή την ασυνέπεια σας και την εγκληματική σας αδιαφορία, όταν συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους στις γραμμές του τρένου που χωρίζουν τη γειτονιά στα 2.

Στις 2/2/2017 μια γειτόνισσα στην αφύλακτη διάβαση στην οδό ΔΑΜΒΕΡΓΗ.

Στις 31/5/2015 ξανά μια γειτόνισσα έχασε τη ζωή της στην αφύλακτη διάβαση στην οδό ΔΑΜΒΕΡΓΗ.

Όταν μάλιστα κυριολεκτικά συμβιώνουν επάνω στις γραμμές 6-7 Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια, με εκατοντάδες μαθητές να περιδιαβαίνουν τις αφύλακτες πεζο-διαβάσεις σας, τότε οι ευθύνες σας πρέπει να λέγονται κάπως αλλιώς.

Ιδιαίτερα με το σταμάτημα των όποιων εργασιών «αποκατάστασης» σε όλο το μήκος που διατρέχει τις γειτονιές μας ,την κοπή των δένδρων επί της Κων/λεως, το φύτεμα τεράστιων όγκων από ΜΠΕΤΟΝ στο Στ. Λαρίσης και Πελοποννήσου που μας αφήσατε κληρονομιά, τις ανεπίτρεπτες ανοιχτές-αφύλαχτες διαβάσεις λαιμητόμους, το κλείσιμο του ΣΤ. ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ και την πλήρη εγκατάλειψη όλου του γύρω χώρου, η κατάσταση έχει ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ, υποβαθμίζοντας παραπέρα τις γειτονιές μας.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ – ΔΗΜΟΣ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Έχετε όλοι σας ευθύνη για κάθε ζωή που χάνεται προσπαθώντας να διαβεί τις γραμμές του Τρένου και του προαστιακού, τώρα μάλιστα που ξεπουλήθηκε η ΤΡΑΙΝΟ-ΟΣΕ στους Ιταλούς και η συχνότητα και οι ταχύτητες θα αλλάξουν ραγδαία, τα «ατυχήματα» θα αλλάξουν και αυτά ρυθμό.

Θα περιμέναμε κάποιοι από εσάς τόσα χρόνια να ασχοληθείτε και να ενδιαφερθείτε για τα προβλήματα και τις συνέπειες των πολιτικών σας στις γειτονιές μας και να μην ασχολείστε μόνο με τις εργολαβίες για ΡΟΔΕΣ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, και MALL στου Μουζάκη, αλλά φαίνετε πλέον ότι ούτε η ανθρώπινη ζωή για εσάς έχει καμιά αξία.

Για άλλη μια φορά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, νέο σχεδιασμό για το σύνολο των γραμμών, που θα βάζει τέρμα στον αναγκαστικό διαχωρισμό και τη γκετοποίηση των γειτονιών μας, με την πλήρη υπογειοποίηση σε όλο το μήκος των γραμμών.

Η πρόταση να συμπεριλαμβάνει και την αξιοποίηση του υπέργειου χώρου( 60.000-70.000τ.μ.), από τις ΤΡΕΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ έως το ΡΟΥΦ, για κοινόχρηστο πράσινο, χώρους περιπάτου και αθλοπαιδιών.

Την επισκευή και ανάδειξη του Σταθμού Πελοποννήσου, παραχωρώντας τα κτίρια του για αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων- κινηματογράφου, προς όφελος των κατοίκων.

Την άμεση λήψη μέτρων για τις αφύλαχτες διαβάσεις, την αλλαγή των επικίνδυνων σκαλοπατιών που υπάρχουν, την δυνατότητα πρόσβασης και περάσματος στα άτομα με ειδικές ανάγκες, την αυστηρή μείωση της ταχύτητας στα 10 χμ./ώρα, μέχρι να προχωρήσει η πλήρης υπογειοποίηση .

31/5/2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6/6 ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΚΑΙ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ

Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Ακ. Πλάτωνος – Σεπολίων

ΑΜΦΙΑΡΑΟΥ 153 – ΣΕΠΟΛΙΑ   •   laikisineleusikolonou@gmail.com


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: