ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » "Academy Gardens" » Τα νούμερα της Artume

Τα νούμερα της Artume

<<Αυγατίζει>> μέρα με τη μέρα η <<επένδυση>> της Artume ανάλογα με το δημοσιογράφο. Η περίφημη εγγύηση της  εταιρείας έχει τη δέουσα δημοσιογραφική προσοχή και έχει ανοδικές τάσεις. Στις 8 Ιουλίου 2017, ο Νίκος Ρουσάνογλου μιλούσε για την <<επένδυση των 300 εκατ. ευρώ της Artume στον Κηφισό>> με το περίφημο Academy Gardens .

Η  Τέτη Γουμενίδη χθες,  16 ημέρες μετά  ανεβάζει κατά 50 εκατ. ευρώ την <<επένδυση>> και έτσι καταγράφεται το νούμερο των 350 εκατ. ευρώ. Η ανάλυση έχει ως εξής: <<Από το 2007 που έγινε η εξαγορά του πρώτου οικοπέδου η Artume έχει επενδύσει συνολικά περί τα 127 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 90 εκατ. ευρώ για την αγορά της γης και τα υπόλοιπα για μελέτες και πληρωμές φόρων>>. Τα υπόλοιπα (<<μελέτες και πληρωμή φόρων>>κατά την Τέτη Γουμενίδη είναι 133 εκατ. ευρώ. Κανείς φυσικά από τους δημοσιογράφους δεν αναφέρεται στην εμπλοκή του εμπορικού κέντρου με τις υποθέσεις φοροαποφυγής, όπως προκύπτει από τα LuxLeaks, ούτε τις σημειώσεις των ορκωτών ελεγκτών για την μή πληρωμή, τουλάχιστον ως το 2014 φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας για το 2009, ύψους 5,4 εκατ. ευρώ.  Από τότε, εικάζουμε, πως οι παρατηρήσεις του ορκωτού ελεγκτή ως προς τη βιωσιμότητας της εταιρείας, έχουν θεραπευτεί.

 

Αλλά τα δημοσιεύματα για το κόστος της <<επένδυσης>> συνεχίζονται. Το Euro2day  έγραφε πως <<η Artume, όταν ήταν μέλος του αυστραλιανού επενδυτικού οχήματος MPGA που άνηκε στον όμιλο Macquarie Group, δαπάνησε 37.000.000 ευρώ το 2007 για την αγορά του ακινήτου της “Μουζάκης και γειτονικού ακινήτου από την οικογένεια Λαναρά>>. Νέα διαφορά μας προκύπτει ανάμεσα σε ῾Ναυτεμπορική (90 εκατ. ευρώ) και Euro2day (37 εκατ. ευρώ)

 

 

Εχουμε όμως και άλλες διαφορές. Το περιοδικό Fortune μας μιλάει για 5.000 θέσεις εργασίας:

<<Βάσει των επίσημων στοιχείων προκύπτει πως το έργο θα δημιουργήσει πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας κατά τη φάση της κατασκευής και 2.000 κατά τη λειτουργία>>

Η Τ. Γουμενίδη στη  Ναυτεμπορική  για  3.600, οπότε υπάρχει ένα έλλειμμα  1.400 θέσεων :<<Στη φάση της κατασκευής θα απασχοληθούν περίπου 2.000 άτομα, ενώ 1.600 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν όταν το Academy Gardens λειτουργήσει.>>


Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: