Πετάνε έξω από τα δημόσια σχολεία τους αθλητικούς Συλλόγους!

 

Χωρίς καμία ενημέρωση η νέα Σχολική Επιτροπή του δήμου Αθηναίων απαίτησε από τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων στο δήμο Αθήνας να πετάξουν έξω από τους χώρους των σχολείων τους Αθλητικούς Συλλόγους. Για τη νέα αυτή πρωτοβουλία της Σχολικής Επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν είχε ιδέα το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθήνας.

Η απαίτηση από τους διευθυντές έφερε τα πάνω κάτω στα σχολεία που διαθέτουν κλειστά γυμναστήρια, κυρίως μπάσκετ αλλά και αθλητικών δραστηριοτήτων στα οποία διάφοροι αθλητικοί Σύλλογοι των γειτονιών προσφέρουν μαθήματα μπάσκετ σε παιδιά με χαμηλό αντίτιμο.
Το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα το site της Ακαδημίας Πλάτωνα είναι αποκαλυπτικό. Η Σχολική Επιτροπή πριν καν ασχοληθεί με τα άλλα σημαντικά προβλήματα που έχει το κάθε σχολείο, από τη μη ύπαρξη καθαριστριών έως και τη χάλια κτιριακή υποδομή ή τον καθαρισμό των σχολικών μπνάδων, φρόντισε να διευθετήσει την απομάκρυνση των αθλητικών Συλλόγων από τα σχολεία.
Οι στόχοι και ο σκοπός πίσω από αυτή την κίνηση, δυστυχώς φθάνουν πολύ μακριά. Από τη στιγμή που τον Αύγουστο του 2016 δόθηκε το πράσινο φώς από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθήνας, να λειτουργήσει μια μόνο Σχολική Επιτροπή για Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο δήμο, καταργώντας τις 7 που υπήρχαν ως εκείνη τη στιγμή, τέθηκε σε εφαρμογή ένα σχέδιο άλωσης των σχολικών μονάδων υπό τον βαρύγδουπο στόχο της εισόδου των Μ.Κ.Ο στα σχολεία.
Τα περίφημα “Ανοιχτά σχολεία” που ξεκίνησαν πιλοτικά αρχικά και πιο μόνιμα αργότερα, με επιχείρημα ότι κρατάνε τα σχολεία ανοιχτά, έχουν βάλει τις ΜΚΟ μέσα στη δημόσια εκπαίδευση, όπως και τους διαφόρους χορηγούς.
Αυτή ήταν και η μόνη δράση της νέας Σχολικής Επιτροπής όλη την προηγούμενη χρονιά!
Φέτος φαίνεται πως υλοποιείται η δεύτερη φάση, με στόχο να κλείσουν τα σχολεία στους παραδοσιακούς αθλητικούς συλλόγους -οι οποίοι ας σημειώθεί πως πληρώνουν είτε σε είδος είτε σε χρήμα τη χρήση των κλειστών γηπέδων.
Όπως μαθαίνουμε ήδη σε ορισμένα σχολεία του δήμου Αθήνας έχουν διώξει τους αθλητικούς συλλόγους ενώ σε άλλα, όπως στην περιοχή μας, έχουν αντιδράσει έντονα οι γονείς και έτσι οι αθλητικές δράσεις δεν σταμάτησαν.
Ο δήμος Αθήνας άραγε έχει κάτι να προσθέσει σε όλα αυτά;

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...