Είναι αληθινές επενδύσεις οι “επενδύσεις”;

 

Επενδύσεις και επενδυτές. Μέχρι και σήμερα δεν έχουμε εισπράξει μια επίσημη απάντηση για την περίφημη “επένδυση” των 250 εκατ. ευρώ ή 300 εκατ. ευρώ (ανάλογα με το site, την  εφημερίδα και το δημοσιογράφο) του “Academy Gardens”.  ‘Εχει καθίσει κανείς στο υπουργείο Περιβάλλοντος ή στο υπουργείο Οικονομικών και να αθροίσει τα οφέλη και να καταγράψει τις ζημίες.  Το σχέδιο της επενδύσεις και πως θα ωφελήσει την κατάσταση στην Ακαδημία Πλάτωνος, τα Σεπόλια και  και το Περιστέρι, δεν το έχουμε δει από τον κ. Σταθάκη.

 

Από τη μία έχουμε:

τη μέθοδο της διπλής  μή φορολόγησης της Artume, ιδιοκτήτριας εταιρείας του συγκεκριμένου χώρου, όπως έχει καταγραφεί στα LuxLeaks.  Τα χρήματα θα μένουν στην Ελλάδα, ή θα πηγαίνουν στο εξωτερικό; Το θέμα έχει τεθεί δύο φορές από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερωτήσεις προς τον πρώθην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά; Ποια είναι η θέση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση;

-Την μή καταβολή φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας από το 2009, αξίας 5,4 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται στις ετήσιες λογιστικές καταστάσεις του 2014. Είναι και οι τελευταίες που έχουν δημοσιευτεί από την πλευρά του επενδυτή.

-Την απώλεια θέσεων εργασίας από το Περιστέρι και το κλείσιμο μαγαζιών που θα ακολουθήσει, όπως έγινε με το mall στο Μαρούσι. Επί του θέματος υπάρχει εκτενής αναφορά στη Μελέτη Περιβαλλοντικών  Επιπτώσεων

-Τα πιθανά οδικά εργά που θα πρέπει να κατασκευάσει το ελληνικό δημόσιο, μετά την κατασκευή ενός τόσο μεγάλου οικοδομήματος.

 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...