ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » "Academy Gardens" » Οι … “κυνηγημένοι” …”επενδυτές”

Οι … “κυνηγημένοι” …”επενδυτές”

Στις 9 Μαϊου 2017, το ΚΥΣΟΙΠ, υπό την προεδρία του Δραγασάκη, «ενέκρινε την εισήγηση του Υπουργού Ενέργειας & Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, για τροποποίηση των όρων δόμησης στα οικοδομικά τετράγωνα που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ περνούσε οριστικά την κόκκινη γραμμή και από υποστηρικτής της θέσεως των κατοίκων μετατρεπόταν σε οπάδο της “επένδυσης”.  Η απόφαση τότε, συνέδεε για πρώτη φορά το Εμπορικό Κέντρο, με τον Αρχαιολογικό Χώρο. Οι κύριοι, Δραγασάκης και Σταθάκης, ξεπερνούσαν και την κυβέρνηση Σαμαρά:«η τροποποίηση των όρων δόμησης συνδέεται με την ανάπλαση και αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής του Αρχαιολογικού Αλσους της Ακαδημίας Πλάτωνος».  Κια συνέχιζε η ανακοιίνωση «Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να συνταχθεί Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και της “Artume Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης ακινήτου και κινητής περιουσίας (Artume AE)“».

Η  Artume AE δεσμεύοταν «για συμβολή στην υλοποίηση των εν λόγω δράσεων και για ανάληψη πρωτοβουλιών για την αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής και τη διασύνδεσή της με τον αρχαιολογικό χώρο επ’ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών». Επ΄αυτής της δέσμευσης, τώρα, υπαναχωρεί η Artume και ξεκινούν τα δημοσιεύματα του capital.gr με το γνωστό δημοσιογράφο, περί “αποχώρησης της Blackrock”   .Στη συνέχεια, στο χορό, μπήκε η και η “Καθημερινή”. Ο Γ. Τσουκαλάς, διευθύνων σύμβουλος της Artume , αναφέρει μάλιστα πως “δεν υπάρχουν εγγυήσεις για νέα εμπόδια και προσφυγές”.

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: