Ανοιχτά σχολεία για όλους-Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές

Μπορεί να μεγαλώσαμε και τα χρόνια να περάσανε απο τη στιγμή που αποφοιτήσαμε απο το δημοτικό 144-163, ωστόσο οι όμορφες αναμνήσεις, το ελεύθερο και ανέμελο παιχνίδι στο προαύλιο ακόμα και τα απογεύματά που ο χώρος του σχολείου ήταν ανοιχτός, μας συνοδεύουν ακόμα και σήμερα και μας βοηθούν να ξεφεύγουμε από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Η πάντα φιλόξενη γειτονιά, η ζεστασιά των δασκάλων μας και οι δράσεις του συλλόγου γονέων ενίσχυαν όλο αυτό το όμορφο κλίμα της περιοχής για όλα τα παιδιά με το σχολείο μας να είναι σημείο αναφοράς για τη γειτονιά. Όλα αυτά τα χρόνια τα χρόνια τα ζήσαμε μαζί με όλους τους συμμαθητές μας ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και εθνικότητας. Στα ίδια θρανία καθίσαμε, στο ίδιο προαύλιο παίξαμε και στην ίδια γειτονιά μεγαλώσαμε.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες δύο βδομάδες στα σχολεία μας δε θυμίζουν σε τίποτα το χαρακτήρα και τη λειτουργία του δημόσιου και ανοιχτού σε όλους σχολείο. Όπως έχει πραγματοποιηθεί και σε άλλα σχολεία, έτσι και το δικό μας θα φιλοξενήσει για την Πακιστανική Κοινότητα ενισχυτικά προγράμματα διδασκαλίας της μητρικής τους γλώσσας τις Κυριακές. Απέναντι στο αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών να μορφωθούν και να διδαχθούν τη μητρική τους γλώσσα, βρήκαν πάτημα και εκφράστηκαν ρατσιστικές αντιλήψεις που διακρίνουν τους ανθρώπους με βάση το χρώμα τους, την εθνικότητα και την θρησκεία τους με επιχειρήματα του τύπου ”τα παιδιά θα βάλλουν βόμβα στο σχολείο”, ”θα το κάνουν τζαμί”, ”θα μας μολύνουν” και άλλα τέτοια. Με αυτούς τους παραλογισμούς οι φασίστες της Χ.Α προσπαθούν να γεμίσουν με φόβο δασκάλους και γονείς και να μολύνουν με το δηλητήριο του φασισμού-ρατσισμού τα παιδιά.

Απέναντι σε ρατσιστικές-φασιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις και πρακτικές και με όραμα ένα σχολείο ανοιχτό για όλους,ζωντανό και δηιουργικό όπως το ζήσαε κι εμείς , νιώθουμε το χρέος καιι την ανάγκη να εκφράσουμε έμπρακτα την εναντίωσή μας και να τους δώσουμε να καταλάβουν οτι οι φασίστες δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία και τις γειτονιές μας.

Απόφοιτοι των δημοτικών σχολείων 144 κ΄163

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...