Πρωτοβουλία ανεξάρτητων εκπαιδευτικών ΠΕ: Γιατί θα πάμε την Κυριακή 12/11 στο 144 ΔΣ Αθηνών

Το 144ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών, στα Σεπόλια, επιλέχτηκε από τον Δήμο Αθηναίων για να διενεργηθούν από την Πακιστανική κοινότητα κυριακάτικα μαθήματα σε παιδιά της κοινότητας στην μητρική τους γλώσσα αλλά και Ελληνικών στους γονείς τους. Τέτοια μαθήματα γίνονται σε δεκάδες δημόσια σχολεία από τις περισσότερες κοινότητες μεταναστών που ζούνε στην Ελλάδα, αλλά είναι ο τρόπος εκμάθησης των ελληνικών των παιδιών των ομογενών στο εξωτερικό .

            Οι φασίστες-ναζί της X.A πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να στήσουν ένα νέο ” Ωραιόκαστρο ” και να σταματήσουν τα μαθήματα. Σπέρνοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο, άρχισαν να διαδίδουν στην γειτονιά ότι υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών, ερχομός τζιχαντιστών, μετατροπής του σχολείου σε τζαμί και αλλα φαιδρά. Έκαναν ό,τι και στο παρελθόν, που αποτελεί και τον μοναδικό τρόπο παρέμβασης στο γονεϊκό κίνημα και το έχουμε δει στο Ωραιόκαστρο, στο 66ο Γυμνάσιο Αθηνών και στο Πέραμα. Έτσι, στελέχη της Χρυσής αυγής 3 με 4 φασίστες γονείς του σχολείου αλλά και κάποιοι «αγανακτισμένοι» γονείς προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από το σχολείο την Κυριακή 31 Οκτωβρίου χωρίς καν να έχει οριστεί η έναρξη των μαθημάτων, ενώ την άλλη μέρα, Δευτέρα, μικρή ομάδα τέτοιων γονέων αποδοκίμασε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

            Όλα αυτά σήμαιναν συναγερμό στη γειτονιά και στην εκπαιδευτική κοινότητα, οπότε την Τρίτη 2 Νοέμβριου έγινε σύσκεψη με πρωτοβουλία του τοπικού συλλόγου «Αριστοτέλης», που συμμετείχε ο σύλλογος διδασκόντων του 144 ΔΣ,  ο σύλλογος γονέων, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, η Λαϊκή συνέλευση, αλλά και αρκετοί κάτοικοι που δραστηριοποιούνται κατά των πλειστηριασμών και της ανέγερσης MALL στο κοντινό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα .

            Διαμορφώθηκε ένα κείμενο από τους δασκάλους κι ένα από το σύλλογο γονέων για την γενική συνέλευση των γονέων την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου  και αντιμετωπίστηκε η σπέκουλα των φασιστών. Ακολούθησε κοινή ανακοίνωση  όλων των συλλογικοτήτων  καθώς και παρουσία έξω από το σχολείο την μέρα της συνέλευσης των γονέων. Αυτή η τακτική της κινηματικής δράσης ξεσκέπασε τους ναζί της Χ.Α. και τους απομόνωσε πλήρως στη συνέλευση, όπου και τελικά αποφασίστηκε ότι είναι καλοδεχούμενα τα μεταναστόπουλα της πακιστανικής κοινότητας για τα κυριακάτικα μαθήματα.

            Κανείς και καμία δεν τρομοκρατείται και συνεχίζεται η ενημέρωση της γειτονιάς και η  προετοιμασία της υποδοχής των παιδιών. Την υπεράσπιση του αυτονόητου δικαιώματος στην εκμάθηση της μητρικής γλώσσας για αυτά τα παιδιά δεν θα την κάνει ούτε το υπουργείο Παιδείας ούτε το υπουργείο μετανάστευσης που στερούν την μόρφωση σε χιλιάδες προσφυγόπουλα που βρίσκονται έγκλειστα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, υλοποιώντας την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας.

            Η μαζική συμμετοχή στην υποδοχή και η αντιφασιστική δράση της μαχόμενης εκπαίδευσης είναι που μπορούν να υπερασπιστούν αυτά τα μαθήματα και να αποδείξουν ότι τα σχολεία δεν κινδυνεύουν από παιδιά που μαθαίνουν την μητρική τους γλώσσα αλλά από την έλλειψη προσωπικού, από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και την υποχρηματοδότηση. Η διεκδίκηση του δικαιώματος κάθε παιδιού προσφύγων και μεταναστών να παρακολουθεί το σχολείο, η συγκρότηση και η στελέχωση των απαραίτητων δομών είναι υπόθεση του κινήματος για το σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών και δεν θα τη διαπραγματευτούμε.

Όλοι κι όλες, λοιπόν,  στην  υποδοχή των παιδιών της Πακιστανικής κοινότητας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 10πμ στο 144ο Δημοτικό σχολείο δίπλα στον σταθμό Σεπόλια του Μετρό. Το ρατσιστικό δηλητήριο δε θα μολύνει την εκπαίδευση. Τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας. Έξω οι φασίστες της Χρυσής Αυγής από τα σχολεία και τις γειτονιές μας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...