Δεν θα λειτουργήσουν αύριο 20 σχολεία σε Ακαδημία Πλάτωνος, Σεπόλια, Γκύζη και Άνω Κυψέλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχέδιο εκτάκτων μέτρων από τον Δήμο Αθηναίων λόγω των προγνώσεων για έντονα καιρικά φαινόμενα 

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων λόγω των επικείμενων έκτακτων καιρικών φαινομένων, θέτοντας σε ετοιμότητα όλο τον μηχανισμό του.

Μετά από συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, ο δήμος Αθηναίων ανακοινώνει ότι αύριο, προληπτικά για την ασφάλεια των μαθητών, δεν θα λειτουργήσουν 20 σχολεία που βρίσκονται κοντά σε ρέματα στις περιοχές Ακαδημία Πλάτωνος, Σεπόλια, Γκύζη και Άνω Κυψέλη.

Πιο συγκεκριμένα, δε θα λειτουργήσουν τα εξής Δημοτικά σχολεία της Αθήνας:  105ο , 102ο , 134ο , 29ο, 172ο , 14ο , 36ο , 56ο , 66ο , 60ο , 162ο και 58ο .

Επίσης, δε θα λειτουργήσουν τα παρακάτω Γυμνάσια και Λύκεια: Το Μουσικό Γυμνάσιο Αθηνών, το 3οκαι 9ο ΕΠΑΛ, το 66ο Γυμνάσιο Αθηνών, το 38ο Γυμνάσιο και 38ο ΓΕΛ, το 23ο και 24ο Γυμνάσιο, το 23ο ΓΕΛ , το 39ο Γυμνάσιο και 39ο ΓΕΛ, καθώς και το 72ο Γυμνάσιο.

Οι πολίτες για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό του δήμου Αθηναίων 1595, ενώ όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη μεταφορά σε ασφαλείς χώρους, ατόμων που το έχουν ανάγκη.  

Η διεύθυνση Καθαριότητας από χθες Τρίτη, έδωσε σχετικές οδηγίες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες κατά προτεραιότητα να ελεγχθούν σήμερα όλα τα φρεάτια και να καθαριστούν από απορρίμματα και φύλλα. Από τις τηλεφωνικές αναφορές που έχουμε λάβει έως τώρα, έχουν καθαριστεί όλα τα φρεάτια στην επιφάνειά τους, σε όλους τους κεντρικούς άξονες των κοινοτήτων και σε κάθετους  δρόμους αυτών, εκτός εκείνων στα οποία υπήρχαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Όλες οι Δημοτικές Κοινότητες έχουν θέσει σε επιφυλακή οχήματα, υλικά και ομάδες εργαζομένων.

Σε ειδική ετοιμότητα βρίσκονται τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων στους λόφους Λυκαβηττού , Στρέφη και στην περιοχή του Αττικού Άλσους (Τουρκοβούνια), προκειμένου να μείνουν ανοιχτά τα φρεάτια στην περίπτωση μεταφοράς μεγάλου όγκου χώματος.

Έχουν αποσυρθεί μπάζα και τα ογκώδη αντικείμενα που βρίσκονταν κοντά στα φρεάτια.

Επίσης, ενημερώνονται οι δημότες ότι τα πρωινά δρομολόγια αποκομιδής 3ης, 4ης και 5ης Δημ. Κοινότητας που ξεκινούν μετά τις 04:00 το πρωί, θα ξεκινήσουν νωρίτερα.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και το γραφείο κίνησης της διεύθυνσης Πρασίνου, καθ όλη τη διάρκεια του 24ωρου με εργαζομένους και μηχανοκίνητο εξοπλισμό (τρία γερανοφόρα οχήματα, ένα JCB, φορτηγά και λοιπά οχήματα).

Τέλος, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα τα συνεργεία κλάδευσης υψηλών δένδρων καθ όλη τη διάρκεια του 24ωρου όπως επίσης και οι εργαζόμενοι στα Τμήματα Πρασίνου των επτά Δημοτικών Κοινοτήτων, οι οποίοι με τον απαραίτητο εξοπλισμό (αλυσοπρίονα, χειροπρίονα κ.λ.π.) θα μπορούν να επέμβουν στην περίπτωση που χρειαστεί.

1 Comment

 1. Κανείς δεν γίνεται να έχει αντίρρηση για το ” σχέδιο έκτακτων μέτρων” του Δήμου Αθήνας, που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία της περιοχής μας.
  Κανείς όμως δεν μπορεί να μην βάλει ορισμένα πολύ κρίσιμα και αμείλικτα πλέον ερωτήματα.
  1. Αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου ότι τα σχολεία βρίσκονται κοντά σε ρέματα. Στην Ακαδημία Πλάτωνος και στα Σεπόλια για ποια ρέματα πρόκειται και σε ποια κατάσταση βρίσκονται;
  2. Στην Ακαδημία Πλάτωνος όλα τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν βρίσκονται: κυρίως στην βιομηχανική περιοχή και σε άμεση γειτνίαση με το αρχαιολογικό πάρκο, ένα στην περιοχή των “Λαχανόκηπων” και ένα στην Αίμωνος – Ευκλείδου. Εκτός από το 60ο, όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται στην περιοχή που δεν έχει εφαρμοστεί το σχέδιο πόλης, οι περισσότεροι δρόμοι είναι αδιάνοικτοι, δεν υπάρχουν δίκτυα αποχέτευσης ομβρίων αλλά και ακαθάρτων. Γι αυτά τα ζητήματα που έχουν στενή και άμεση σχέση και με την αντιπλημμυρική ασφάλεια στην περιοχή έχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι διοικήσεις του δήμου, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής που δεν υλοποιούν κανένα έργο σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων. Οι κάτοικοι σε όλες τις συγκεντρώσεις τους τα τελευταία χρόνια, έχουν βάλει επιτακτικά αυτά τα προβλήματα όπως και την τραγική κατάσταση στην κεντρική οδό Πλάτωνος, που τη στιγμή που γράφεται τούτο το μικρό σημείωμα πλημμυρίζει ακόμη μια φορά. Η διοίκηση Καμίνη νοιάζεται για έργα βιτρίνας σε κάποιες κεντρικέςπεριοχές που θα στηρίξουν τον “τουρισμό” και σε σχεδιασμούς εκατομμυρίων ευρώ τύπου ΟΧΕ για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών σχεδιασμών. Αν έχει κάποια απάντηση σε όλα αυτά ας την δώσει στους κατοίκους και ας μην κρύβεται πίσω από ρέματα.
  3. Ο κατ’ όνομα υπουργός περιβάλλοντος Σταθάκης απέχει από δηλώσεις για την απίστευτη τραγωδία στη δυτική Αττική. Γνωστή η τακτική του. Οι δηλώσεις του περισσεύουν όταν πρόκειται να υπερασπιστεί “επενδύσεις” τύπου Mall που θα φέρουν την “ανάπτυξη και την αναβάθμιση”. Καλείται να απαντήσει, με φόντο την τραγωδία της Δ. Αττικής, αν το μεγαθήριο του Mall, με τα πολλά υπόγεια σε βάθος και μέτωπο πάνω στον Κηφισσό θα έχει και ποιες επιπτώσεις στις περιβαλλοντικές συνθήκες της άμεσης περιοχής. Η απάντηση, αν καταδεχτούν να την δώσουν, ας είναι κάτι πιο ουσιαστικό από μια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο. Στη δυτική Αττική, η συνεχής αδειοδότηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας με βάση εγκεκριμένες περιβαλλοντικές μελέτες γίνεται. Οι εικόνες της πλημμυρισμένης, λασπωμένης “αναρχίας στο χώρο” είναι όσα χιλιάδες κείμενα αναλύσεων.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...