Καμία ασφάλεια από τις πλημμύρες στα σχολεία της Ακαδημίας Πλάτωνος

Κανείς δεν γίνεται να έχει αντίρρηση για το ” σχέδιο έκτακτων μέτρων” του Δήμου Αθήνας, που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία της περιοχής μας.
Κανείς όμως δεν μπορεί να μην βάλει ορισμένα πολύ κρίσιμα και αμείλικτα πλέον ερωτήματα.
1. Αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου ότι τα σχολεία βρίσκονται κοντά σε ρέματα. Στην Ακαδημία Πλάτωνος και στα Σεπόλια για ποια ρέματα πρόκειται και σε ποια κατάσταση βρίσκονται;
2. Στην Ακαδημία Πλάτωνος όλα τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν βρίσκονται: κυρίως στην βιομηχανική περιοχή και σε άμεση γειτνίαση με το αρχαιολογικό πάρκο, ένα στην περιοχή των “Λαχανόκηπων” και ένα στην Αίμωνος – Ευκλείδου. Εκτός από το 60ο, όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται στην περιοχή που δεν έχει εφαρμοστεί το σχέδιο πόλης, οι περισσότεροι δρόμοι είναι αδιάνοικτοι, δεν υπάρχουν δίκτυα αποχέτευσης ομβρίων αλλά και ακαθάρτων. Γι αυτά τα ζητήματα που έχουν στενή και άμεση σχέση και με την αντιπλημμυρική ασφάλεια στην περιοχή έχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι διοικήσεις του δήμου, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής που δεν υλοποιούν κανένα έργο σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων. Οι κάτοικοι σε όλες τις συγκεντρώσεις τους τα τελευταία χρόνια, έχουν βάλει επιτακτικά αυτά τα προβλήματα όπως και την τραγική κατάσταση στην κεντρική οδό Πλάτωνος, που τη στιγμή που γράφεται τούτο το μικρό σημείωμα πλημμυρίζει ακόμη μια φορά. Η διοίκηση Καμίνη νοιάζεται για έργα βιτρίνας σε κάποιες κεντρικές περιοχές που θα στηρίξουν τον “τουρισμό” και σε σχεδιασμούς εκατομμυρίων ευρώ τύπου ΟΧΕ για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών σχεδιασμών. Αν έχει κάποια απάντηση σε όλα αυτά ας την δώσει στους κατοίκους και ας μην κρύβεται πίσω από ρέματα.
3. Ο κατ’ όνομα υπουργός περιβάλλοντος Σταθάκης απέχει από δηλώσεις για την απίστευτη τραγωδία στη δυτική Αττική. Γνωστή η τακτική του. Οι δηλώσεις του περισσεύουν όταν πρόκειται να υπερασπιστεί “επενδύσεις” τύπου Mall που θα φέρουν την “ανάπτυξη και την αναβάθμιση”. Καλείται να απαντήσει, με φόντο την τραγωδία της Δ. Αττικής, αν το μεγαθήριο του Mall, με τα πολλά υπόγεια σε βάθος και μέτωπο πάνω στον Κηφισσό θα έχει και ποιες επιπτώσεις στις περιβαλλοντικές συνθήκες της άμεσης περιοχής. Η απάντηση, αν καταδεχτούν να την δώσουν, ας είναι κάτι πιο ουσιαστικό από μια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο. Στη δυτική Αττική, η συνεχής αδειοδότηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας με βάση εγκεκριμένες περιβαλλοντικές μελέτες γίνεται. Οι εικόνες της πλημμυρισμένης, λασπωμένης “αναρχίας στο χώρο” είναι όσα χιλιάδες κείμενα αναλύσεων.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...