Εγκληματικές οι ευθύνες για τη φονική τραγωδία στη δυτική Αττική!

Να σταθούμε στο πλάι του δοκιμαζόμενου φτωχόκοσμου στις πληγείσες περιοχές

Τραγικός απολογισμός με 20 ανθρώπους να΄χουν χάσει τη ζωή τους, αρκετοί αγνοούμενοι, δεκάδες τραυματισμένοι και εκατοντάδες χωρίς στέγη, όλοι τους μέλη φτωχών και αδύναμων εργατικών στρωμάτων της κοινωνίας. Μία μεγάλη καταστροφή – για πολλοστή φορά σε δήμους της Δυτικής Αττικής – που μετράει δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Αρκεί μία ισχυρή βροχή για να φανεί η πλήρης αδιαφορία του κράτους για τη δημιουργία υποδομών & την λήψη μέτρων προστασίας της ζωής των πολιτών.

Οι αδικοχαμένοι νεκροί στη Δυτική Αττική, έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της φτώχειας, των αστικών μνημονιακών πολιτικών και της καταστροφικής “ανάπτυξης” που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις. Οι πρώτες εικόνες φανερώνουν εκτεταμένες ζημιές σε λαϊκά νοικοκυριά, εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα πλημμυρισμένα, δρόμους – ποτάμια που παρέσυραν ότι βρήκαν μπροστά τους!

Η εικόνα της περιοχής δείχνει ότι πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα. Η άναρχη -αυθαίρετη δόμηση, τα μπαζωμένα ρέματα, ο άθλιος σχεδιασμός των ιδιωτικών (πλέον) μεγάλων δρόμων, τα αποψιλωμένα δάση, φανερώνουν την διαχρονική κρατική αδιαφορία.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ & ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΕΣ.

Οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, ενώ γνωρίζουν λεπτομερώς το πρόβλημα και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ιεραρχούν και υλοποιούν έργα και υποδομές που αποφασίζονται με βάση το κέρδος των κατασκευαστικών εταιρειών.  

 Οι περικοπές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα κονδύλια για έργα υλικοτεχνικής υποδομής , η ασύστολη δόμηση & οικειοποίηση περιοχών στο όνομα της ανάπτυξης και του κέρδους, έκαναν ευκολότερο το καταστροφικό έργο της νεροποντής, στην Δ. ΑΤΤΙΚΗ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει την εγκληματική της ευθύνη, αποκρύπτοντας βέβαια ότι οι χαμένες ζωές και οι τεράστιες  καταστροφές, αποτελούν τραγικές συνέπειες του αντιλαϊκού χαρακτήρα & της δικής της πολιτικής. Οι χαμένες ζωές είναι ανθρωποθυσίες στο βωμό του Ευρώ, των μνημονίων, της «ανάγκης» διάσωσης των τραπεζών & των επιχειρηματικών κερδών!!

ΕΜΕΙΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, με τις ίδιες αγωνίες, καθημερινά στο κυνήγι του μεροκάματου, χτυπημένοι από τις συνέπειες της κρίσης τους, πονάμε το ίδιο με τους ανθρώπους της Δυτικής Αττικής που δέχτηκαν ένα επιπλέον χτύπημα χάνοντας σπίτια και υπάρχοντα τους.

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ & ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ-ΝΕΡΟ-ΓΑΛΑ-ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ-ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ
που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι των περιοχών που πλήγηκαν.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Να στηριχθούν άμεσα οι κάτοικοι των περιοχών, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και άμεση αποκατάσταση των ζημιών! Να αποζημιωθούν στο ακέραιο όσοι πλήγηκαν!


Να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ιδιαίτερα σε περιοχές με προβλήματα για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς από την κακοκαιρία! 


Να απαιτήσουμε έργα υποδομής για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και όχι έργα βιτρίνας και αδειοδοτήσεις για κατασκευή χιλιάδων κυβικών μπετόν (π.χ. νέο Mall στον Κηφισό).

Ας μην ξεχνάμε τον σκεπασμένο ΚΗΦΙΣΟ & τα καλυμμένα ρέματα της περιοχής από τα ΣΕΠΟΛΙΑ-τον Λ. ΣΚΟΥΖΕ-την ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΥ-την ΑΚ. ΠΛΑΤΩΝΑ, ούτε ότι ολόκληρες γειτονιές είναι χωρίς ΔΙΚΤΥΟ ομβρίων ( Λαχανόκηποι- Βιομ. Ζώνη κ.α.). Ούτε ακόμα ότι η τεράστια μάντρα του εργοταξίου του ΜΕΤΡΟ & τα 55.000 τμ Μπετόν (με 2-3 υπόγεια) που θα πέσουν στον παράδρομο του ΚΗΦΙΣΟΥ για το νέο Mall στο πρώην εργοστάσιο ΜΟΥΖΑΚΗ, δημιουργούν ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΡΑΓΜΑ, που εμποδίζει την φυσική ροή των υδάτων προς τον ΚΗΦΙΣΟ.

Συγκεντρώνουμε στο στέκι Αμφιαράου 153

22/11 TETAΡΤΗ  23/11 ΠΕΜΠΤΗ  24/11 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7-9μ.μ.  

Σχολικά είδη-Νερό-Κουβέρτες-Ξηρά Τροφή

Είδη προσωπικής υγιεινής

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...