ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » "Academy Gardens" » “Το κτίριο του εμπορικού κέντρου βυθίζεται 1,5 μέτρο” δίπλα στον Κηφισό!

“Το κτίριο του εμπορικού κέντρου βυθίζεται 1,5 μέτρο” δίπλα στον Κηφισό!

Οι καταστροφές στη Μάνδρα της  Δυτικής Αττικής και το παρελθόν των πλημμύρων στα Σεπόλια και την Ακαδημία Πλάτωνος , δημιουργούν πολλές σκέψεις και εύλογα ερωτηματικά για το σχέδιο κατασκευής του εμπορικού κέντρου στην  άκρη του -άλλοτε ποταμού, και σημερινού δρόμου- Κηφισού.

Η μελέτη Κοινωνικό-Οικονομικών Επιπτώσεων του Ιουνίο 2010 από το Athens University of Economics and Business και την Business and Project Management  SA, δεν καταγράφονται ευθεώς οι υπόγειοι χώροι στην αναλυτική περιγραφή του έργου. Υπάρχει όμως αναφορά στην 5η σελίδα για αποθήκες 7.000 τμ επί συνόλου 34.000 τμ των εμπορικών καταστημάτων. “Στους υπόγειους χώρους του κέντρου θα εγκατασταθούν οι απαραίτητοι χώροι αποθηκών και βοηθητικών εγκαταστάσεων” καθώς και οι χώροι στάθμευσης των αυτοκινήτων”,  αναφέρεται στην 4η σελίδα.

Επίσης, το σχέδιο του 2010 προβλέπει πως “το κτίριο βυθίζεται κατά 1,5 μ περίπου από τη σημερινλή στάθμη του οικοπέδου, και έτσι η στάθμη του τελευταίου επιπέδου θα είναι στα 19 μ., δηλαδή 5 μ.  κάτω από το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο στην περιοχή”.

Τα στοιχεία αυτά χρήζουν αξιολόγησης από ειδικούς. Τα παραθέτουμε και άνοιγουμε το διάλογο για το έργο, την ίδια ώρα που το σιωπηλό, υπουργείο περιβάλλοντος επεξεργάζεται νέο προεδρικό διάταγματα για τα ύψη του εμπορικού κέντρου. Ποια θα είναι η στάση της Περιφέρειας.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: