ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » "Academy Gardens" » “Το κτίριο του εμπορικού κέντρου βυθίζεται 1,5 μέτρο” δίπλα στον Κηφισό!

“Το κτίριο του εμπορικού κέντρου βυθίζεται 1,5 μέτρο” δίπλα στον Κηφισό!

Οι καταστροφές στη Μάνδρα της  Δυτικής Αττικής και το παρελθόν των πλημμύρων στα Σεπόλια και την Ακαδημία Πλάτωνος , δημιουργούν πολλές σκέψεις και εύλογα ερωτηματικά για το σχέδιο κατασκευής του εμπορικού κέντρου στην  άκρη του -άλλοτε ποταμού, και σημερινού δρόμου- Κηφισού.

Η μελέτη Κοινωνικό-Οικονομικών Επιπτώσεων του Ιουνίο 2010 από το Athens University of Economics and Business και την Business and Project Management  SA, δεν καταγράφονται ευθεώς οι υπόγειοι χώροι στην αναλυτική περιγραφή του έργου. Υπάρχει όμως αναφορά στην 5η σελίδα για αποθήκες 7.000 τμ επί συνόλου 34.000 τμ των εμπορικών καταστημάτων. “Στους υπόγειους χώρους του κέντρου θα εγκατασταθούν οι απαραίτητοι χώροι αποθηκών και βοηθητικών εγκαταστάσεων” καθώς και οι χώροι στάθμευσης των αυτοκινήτων”,  αναφέρεται στην 4η σελίδα.

Επίσης, το σχέδιο του 2010 προβλέπει πως “το κτίριο βυθίζεται κατά 1,5 μ περίπου από τη σημερινλή στάθμη του οικοπέδου, και έτσι η στάθμη του τελευταίου επιπέδου θα είναι στα 19 μ., δηλαδή 5 μ.  κάτω από το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο στην περιοχή”.

Τα στοιχεία αυτά χρήζουν αξιολόγησης από ειδικούς. Τα παραθέτουμε και άνοιγουμε το διάλογο για το έργο, την ίδια ώρα που το σιωπηλό, υπουργείο περιβάλλοντος επεξεργάζεται νέο προεδρικό διάταγματα για τα ύψη του εμπορικού κέντρου. Ποια θα είναι η στάση της Περιφέρειας.

 


Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: