ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » "Academy Gardens" » Παράσταση διαμαρτυρίας την αναβάθμιση της Ακαδημίας Πλάτωνος

Παράσταση διαμαρτυρίας την αναβάθμιση της Ακαδημίας Πλάτωνος

Όχι στην εγκατάλειψη και την καταστροφή

 Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής – Κ.Τ. Αθήνας, την Τρίτη 19/12, στις 2 μμ.

Έχουν περάσει 3 χρόνια από τη συνέλευση των κατοίκων της Ακ. Πλάτωνος και των άλλων γειτονιών, όπου αντιπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής – τότε πρόσφατα εκλεγμένοι, δεσμεύτηκαν για την προώθηση λύσεων στα πολύ σημαντικά προβλήματα τόσο του αρχαιολογικού χώρου όσο και των περιοχών που τον περιβάλλουν ( κατοικίας και δραστηριοτήτων ). Η πλειοψηφία των κατοίκων που αγωνίζονται εδώ και πολλά χρόνια, γνωρίζουν και έχουν κάνει καθαρό με κάθε τρόπο ότι η λύση στα προβλήματα και η βελτίωση της ποιότητας ζωής στις γειτονιές μας δεν είναι και δεν θα έρθει από την εγκατάσταση μιας θηριώδους εμπορικής λειτουργίας – Mall, στα όρια της Ακ. Πλάτωνος με το Περιστέρι, 500 μ από τον αρχαιολογικό χώρο. Η νεοεκλεγμένη αρχή της περιφέρειας έδινε τότε διαπιστευτήρια της συμφωνίας της με τα αιτήματά μας και της αποφασιστικότητάς της να δρομολογήσει ενέργειες που θα προστάτευαν τον αρχαιολογικό χώρο και τις γειτονιές μας από την επιβαρυντική εγκατάσταση ενός Mall 50.000 τμ, ενώ παράλληλα θα προωθούσε έργα αναβάθμισης που θα άνοιγαν ένα άλλο μέλλον ζωής για τον αρχ. Χώρο και τους κατοίκους.

Οι προσπάθειες των κατοίκων και των φορέων τους να παρέμβει η περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της, υπήρξαν συνεχείς όλα αυτά τα χρόνια, με συγκεκριμένες προτάσεις και σε αρκετές συναντήσεις με την αντιπεριφερειάρχη και στελέχη του Κεντρικού Τομέα. Η τελευταία, πρόταση ερευνητικού προγράμματος επεξεργασμένη από τον τομέα Πολεοδομίας του ΕΜΠ, έγινε το καλοκαίρι του 2016, αλλά παραχώθηκε στα συρτάρια της αδιαφορίας (;) ή της επιλογής να μην γίνει οτιδήποτε θα έβαζε εμπόδια στην ολοκλήρωση των αυθαιρεσιών της πολυεθνικής προκειμένου να φυτέψει το Mall.

Η περίοδος των τελευταίων 3 χρόνων, γίνεται μέρα με τη μέρα, μια από τις χειρότερες για την περιοχή. Η παντελής απουσία έργων για την αντιμετώπιση των οξυμένων ζητημάτων οδηγεί στη δημιουργία νέας υποβάθμισης. Χαρακτηριστικό είναι το ζήτημα με την αντιπλημμυρική προστασία που ανέδειξε η τελευταία νεροποντή. 3 σχολεία, ανάμεσά τους το νέο κτίριο του Μουσικού Σχολείου της Αθήνας, στην άμεση περιοχή του αρχαιολογικού χώρου βούλιαξαν στα νερά, όπως και εκτεταμένα τμήματα κατοικίας, και αυτό δεν είναι σπάνιο όπως οι νεροποντές. Παράλληλα, όλος ο προηγούμενος σχεδιασμός για την προστασία, ενιοποίηση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου δεν χρηματοδοτείται από καμία πηγή. Επίσης, αγνοείται η τύχη της δημοπράτησης κατασκευής των Νηπιαγωγείων στο οικόπεδο της πρώην Νομαρχίας Αθηνών, Αίμωνος & Ευκλείδου.

Ο προϋπολογισμός της περιφέρειας Αττικής για το 2018, το μόνο που περιλαμβάνει είναι η πίστωση – κοροϊδία των 5.000 ευρώ! για μελέτες του νέου Μουσείου της πόλης.

 

Οι κάτοικοι των γειτονιών μας συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για όλα αυτά που είναι βασικές ανάγκες σε μια αξιοβίωτη ζωή.

Δεν σταματάμε δεν συμβιβαζόμαστε με την καταστροφική ΤΙΝΑ που υπηρετούν τελικά όλοι, από κυβέρνηση και δήμο μέχρι περιφέρεια.

 

Συντονιστικό Αγώνα

για την αναβάθμιση της Ακ. Πλάτωνος – ενάντια στην ανέγερση του Mall


Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: