ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » Νέα » Οι φίλοι δεν πεθαίνουν

Οι φίλοι δεν πεθαίνουν

Γεωργία Ξάνθη

του Θανάση Σκουρμπέλου

Οι φίλοι δεν πεθαίνουν, έτσι συμβαίνει γενιές τώρα εδώ στον Κολωνό. Αφήνει ο πρώτος το μαντήλι στον επόμενο και πάει λέγοντας, συνεχίζεται ο χορός . Προχτές που κοίταγα στην παλιά εφημερίδα που βγάζαμε, τις Δυτικες Συνοικίες, είδα ξανά τον Νότη τον Ξάνθη, τον πατέρα της Γεωργίας, με βοήθησε να κάνω τις τελευταίες διορθώσεις σε ένα καινούργιο κείμενο. Μέσα σε αυτά που ξέρεις και που κάνεις τώρα είναι και οι συνεργάτες και φίλοι του πριν, που μαζί τους τα πάλευες για να μάθεις να τα καταφέρνεις τώρα. Ο χρόνος σου είναι γεμάτος από το πριν και ποτε δεν βαδίζεις μόνος . Δεν είμαστε μόνο κόκκαλα νεύρα και σάρκα είμαστε και αισθήσεις και αναμνήσεις και εμπειρίες και βιώματα γι αυτό και πάντα βαδίζουμε παρέα με τους φίλους και τα οικεία πρόσωπα .

 

Εχτές που συνεδριάζαμε πίνοντας κρασί για τον Νηρέα[ετσι συνεδριάζουμε οι φίλοι] καθόταν δίπλα μου η Γιωργία και μου λεγε, μην το αφήσετε έτσι, να παλέψετε να γίνει πάλι γήπεδο στην παιδική χαρά, τα παιδιά έχουν ανάγκη να παίζουν μην τα αφήσουμε στην τύχη τους τα παιδιά , υποχρεώστε τον Δήμο να κάνει αυτό που πρέπει και πριν τελειώσει την κουβέντα, χτύπησε το τηλέφωνο και μου είπε η φωνή στην άλλη άκρη «φίλε κρατήσου, μια κοινή μας φίλη έφυγε, η Γιωργία» Δεν του απάντησα. Γύρισα κι η Γιωργία είχε φύγει από δίπλα μου, ειχε αφήσει όμως σε ένα μικρό χαρτάκι τις προτάσεις της για το γήπεδο «Θα τα ξαναπούμε – μου φώναξε- συνεχίστε τον χορό» εξω από το τζάμι.

Οι Ισπανοί λένε « cuorpo presente» εννοώντας σώμα παρόν ψυχή απούσα, εδώ όμως σε αυτήν την αρχαία γειτονιά του κόσμου συμβαίνει ακριβώς το ανάποδο «ψυχή φίλου πάντα παρούσα» Οι φίλοι ποτέ δεν πεθαίνουν απ το ίδιο καρτούτσο πίνουμε κρασί, στην κουβέντα, στην πάλη, στο τραγούδι δίπλα μας πάντα.

Θ.Σ

 


Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: