ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » "Academy Gardens" » Θα υπογράψει συμφωνία, αυτή η κυβέρνηση, με εταιρεία που φοροαποφεύγει εις διπλούν, σύμφωνα με τα LuxLeaks;

Θα υπογράψει συμφωνία, αυτή η κυβέρνηση, με εταιρεία που φοροαποφεύγει εις διπλούν, σύμφωνα με τα LuxLeaks;

Οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στην “Καθημερινή” κάνουν λόγο για επικείμενη συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση (Γιώργος Σταθάκης) και την Artume για την  κατασκευή του εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος. Ο δημοσιογράφος αναφέρει πως η κυβέρνηση απέσυρε από το τραπέζι των συζητήσεων την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον επενδυτή, με το οποίο θα έδινε κάποια αντισταθμιστικά οφέλη για την περιοχή. Προφανώς θα παραμείνει σε ισχύ το Μνημόνιο συνεργασίας εταιρείας και δημάρχου για το …βάψιμο σχολείων και υποτροφίες εκμάθυνσης αγγλικών!

Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί σε μια υπόθεση που ως αντιπολίτευση έχει καταγγείλει.

Έρχεται όμως σε σύγκρουση και με τη σημερινή της γραμμή που συνιστά και πολιτικό πλεονέκτημα έναντι των υπεράκτιων εταιρειών και των off shore των πολιτικών προσώπων. Υπάρχουν τα Paradise Papers, τα Panama Papers και τα LuxLeaks. Στα τελευταία εδώ και καιρό και ο ΣΥΡΙΖΑ, το είχε καταγγείλει υπάρχει διαπιστωμένη η δραστηριότητα του επενδυτή στον τομέα της ...διπλής μή φορολόγησης.

Το γνωρίζουν οι οικονομικοί υπουργοί της κυβέρνησης και είναι σε γνώση και της ΑΑΔΕ.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: