“Ελληνικό: Το Eurogroup παρεμβαίνει στην Ελληνική δικαιοσύνη”

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μέγεθος των επεμβάσεων των θεσμών επιβολής των μνημονιακών πολιτικών στη χώρα μας έγινε για άλλη μια φορά ευδιάκριτο στο Eurogroup 19/2/2018 στις Βρυξέλλες . Από τα 110 προαπαιτούμενα εκκρεμούσαν μόνο δύο για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δις ευρώ, που αφορούν λεπτομέρειες ρυθμίσεων για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το Ελληνικό, οι οποίες αποτελούν καθαρά θέματα αρμοδιότητας της ελληνικής διοίκησης.

Σχετικά με το Ελληνικό, όσο τρομοκρατικό και ταυτόχρονα γελοίο και αν ακούγεται, οι αρμόδιοι για την αξιολόγηση παρενέβησαν σε θέματα της ελληνικής δικαιοσύνης, απαιτώντας εμμέσως πλην σαφώς να επιταχύνει ο πρόεδρος του ΣτΕ τις διαδικασίες έγκρισης του προεδρικού διατάγματος για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Ελληνικού. Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται μόνο για προτροπές διαδικασίας αλλά και ουσίας ώστε η έγκριση να συμβαδίζει με τα αιτήματα του «επενδυτή».

Ελπίζουμε ότι οι Σύμβουλοι Επικρατείας δεν θα συνηγορήσουν σε διαδικασίες που ευτελίζουν το ρόλο τους και όση αυτονομία έχει απομείνει στο θεσμό που υπηρετούν. Σε κάθε περίπτωση το ερώτημα «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;» επανέρχεται για πολλοστή φορά, εν προκειμένω με τους επιτρόπους αξιολόγησης να αναλαμβάνουν ρόλο εντολοδόχου των δικαστών.

 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...