Το σχέδιο Δ. Γιαννακόπουλου για το “Athens alive ” αλλάζει τα πάντα στο χάρτη των εμπορικών κέντρων

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του εμπορικού κέντρου “Academy Gardens”  στην Ακαδημία Πλάτωνος, βάζει η πρόταση του ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού  Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προς την κυβέρνηση, να αποκτήσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός με όλα τα χρέη της με αντάλλαγμα το Ολυμπιακό Στάδιο.

 

Στόχος του  ισχυρού άνδρα του ελληνικού μπάσκετ η κατασκευή ενός αθλητικού προαστίου με το όνομα “Athens Alive” με θεματικό πάρκο, εμπορικό κέντρο κ.α. σε συνεργασία με  εταιρείες που έχουν εξειδικευμένη εμπειρία στο χώρο. Το σχέδιο για το Athens Alive το περιγράφει ο Mark Alexander από την  εταιρεία  Redstone, η οποία έχει εμπειρία σε τέτοιες κατασκευές .“Το Athens Alive θα επαναπροσδιορίσει το τοπίο στις επιχειρήσεις και τη διασκέδαση.Θα έχουμε ενσωματώσει μια παγκόσμιας κλάσης εγκατάσταση γραφείων, ξενοδοχείων και συνεδρίων, μαζί με εταιρείες αναψυχής, καταστημάτων, εστιατορίων, πάρκων διασκέδασης, ερασιτεχνικού αθλητισμού και μεγάλων αθλητικών ειδών σε ένα συναρπαστικό προάστιο αθλητισμού και διασκέδασης, ισάξιο οποιουδήποτε άλλου στον κόσμο και προσβάσιμο πεζή στο κοινό”

Την επόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 

Στην περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία, αλλάζει όλος ο χάρτης των εμπορικών κέντρων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.  Στο Μαρούσι, σε στάση του Ηλεκτρικού  θα υπάρχει ένας χώρος πολλαπλών αθλητικών και εμπορικών δραστηριοτήτων, δίπλα ακριβώς στο mall  του ομίλου Λάτση που εξαιτίας του σταθμού “Νερατζιώτισσα”  έχει μεγάλη επισκεψιμότητα από νέους όλης της Αθήνας  εξαιτίας της χρήσης μέσων σταθερής τροχιάς. Το παναθηναϊκό σχέδιο, επηρεάζει τον όμιλο Λάτση και στα Νότια που έχει αποκτήσει την έκταση στο Ελληνικό, καθώς στα Βόρεια θα δημιουργηθεί ένας ανταγωνιστικός πόλος.

 

Κάπου εκεί στη μέση, στο Κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα σε δύο εμπορικά κέντρα , IKEA και River West  και δύο χώρους διασκέδασης , Αlu Fan Park και  village στη Νίκαια θέλει η  Artume να κατασκευάσει το εμπορικό της κέντρο μακριά από το μετρό. Ελπίζει στη χρήση του αυτοκινήτου και σε παρεμβάσεις στον Κηφισό, ώστε να αποκτήσει στάσεις λεωφορείων ώστε να προσελκύει κόσμο.

Όταν θα έρθουν οι ενδιαφερόμενοι για να βάλουν χρήματα ώστε να προχωρήσει το σχέδιο, θα έχουν ήδη ενημερωθεί για τα νέα σχέδια. Επόμενος σταθμός… ΟΑΚΑ

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...