ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » "Academy Gardens" » Ακαδημία Πλάτωνος: Mall ή Campus;

Ακαδημία Πλάτωνος: Mall ή Campus;

Του Βασίλη Κουφόπουλου

Χρησιμοποιώντας την κοινή λογική, δεν θα έπρεπε να προωθείται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος. Και μάλιστα ως εξαίρεση. Η απόφαση αρχική του ΚΑΣ να εγκρίνει το mall “Academy Gardens” σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον Αρχαιολογικό Χώρο του Πλάτωνα και στη συνέχεια η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος από το Γιώργο Σταθάκη, είναι λανθασμένες επιλογές. Οι αποφάσεις ελήφθησαν ακούγοντας μόνο τη μια πλευρά που υπόσχεται σε κάθε κυβέρνηση την “επένδυση”.

Είναι καλύτερο να συζητήσουμε για τις αληθινές προοπτικές της περιοχής που αξίζουν στην ιστορία της Αθήνας και της φιλοσοφίας.Το σημερινό εφικτό πλάνο, παρά τη φτωχοποίηση, είναι να προσδιοριστεί η Ακαδημία Πλάτωνος, ως διεθνές κέντρο γνώσης, τόπος αρχαιολογικής έρευνας και διεθνών συναντήσεων, αξιοποιώντας τη σημερινή της θέση, το βαθύ αντίκτυπου του ονόματός στη Δυτική σκέψη και τον αρχαιολογικό πλούτο που διαθέτει.

Η χρηματοδότηση του μπορεί να γίνει από τον κρατικό προυπολογισμό και ιδιωτικά κεφάλαια.Η υπεραξία που θα προκύψει για την περιοχή από την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου, για όλη την Αθήνα και το ΑΕΠ, δεν μπορεί να συγκριθεί από την εξυπηρέτηση του σχεδίου της γνωστής εταιρείας.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: