Ακαδημία Πλάτωνος: Mall ή Campus;

Του Βασίλη Κουφόπουλου

Χρησιμοποιώντας την κοινή λογική, δεν θα έπρεπε να προωθείται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος. Και μάλιστα ως εξαίρεση. Η απόφαση αρχική του ΚΑΣ να εγκρίνει το mall “Academy Gardens” σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον Αρχαιολογικό Χώρο του Πλάτωνα και στη συνέχεια η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος από το Γιώργο Σταθάκη, είναι λανθασμένες επιλογές. Οι αποφάσεις ελήφθησαν ακούγοντας μόνο τη μια πλευρά που υπόσχεται σε κάθε κυβέρνηση την “επένδυση”.

Είναι καλύτερο να συζητήσουμε για τις αληθινές προοπτικές της περιοχής που αξίζουν στην ιστορία της Αθήνας και της φιλοσοφίας.Το σημερινό εφικτό πλάνο, παρά τη φτωχοποίηση, είναι να προσδιοριστεί η Ακαδημία Πλάτωνος, ως διεθνές κέντρο γνώσης, τόπος αρχαιολογικής έρευνας και διεθνών συναντήσεων, αξιοποιώντας τη σημερινή της θέση, το βαθύ αντίκτυπου του ονόματός στη Δυτική σκέψη και τον αρχαιολογικό πλούτο που διαθέτει.

Η χρηματοδότηση του μπορεί να γίνει από τον κρατικό προυπολογισμό και ιδιωτικά κεφάλαια.Η υπεραξία που θα προκύψει για την περιοχή από την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου, για όλη την Αθήνα και το ΑΕΠ, δεν μπορεί να συγκριθεί από την εξυπηρέτηση του σχεδίου της γνωστής εταιρείας.

 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...