Ο καθοριστικός ρόλος του ΚΑΣ στην καταστροφή της Ακαδημίας Πλάτωνος

Η ελάχιστη απόσταση των περίπου 300 μέτρων του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος και του υπό έγκριση mall “Academy Gardens”.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έλαβε μια καθοριστική απόφαση για το μέλλον της Ακαδημίας Πλάτωνος. Ενώ διαφώνησε με την τηλεοπτική παραγωγή του BBC στο Σούνιο, τουλάχιστον την πρώτη φορά, με επιχείρημα την επισκεψιμότητα στο μνημείο και το βάρος των μηχανημάτων κινηματογράφησης, δεν είχε κανένα πρόβλημα να αλλάξει τη στάση του και να αποφασίσει πως δεν υφίσταται πρόβλημα χωροθέτησης του ογκώδους mall, “Academy Gardens” σε απόσταση 300 μέτρων από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Η αρχική θέση του ΚΑΣ ήταν πως το ανώτατο ύψους του mall δεν θα μπορούσε να υπερβεί τα 15 μέτρα. Χωρίς αυτή τη θέση τα Προεδρικά Διατάγματα του υπ. Περιβάλλοντος επιστρέφονταν από το ΣτΕ

Όμως επί υπουργίας Αριστείδη Μπαλτά με διευθυντή γραφείο του, τον αρχαιολόγο,  Κωνσταντίνο Στρατή αρότι είχε στη διάθεσή του έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας που επαναλάμβανε τη θέση της για μείωση του ύψους στα 15μ, εισάγει το θέμα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Η πλειοψηφία του οργάνου που αποτελείται από αρχαιολόγους, με κύρος και σεβασμός αλλάζει τη θέση της συμφωνεί με την αύξηση του ύψους, προτείνοντας κάποιες ελάχιστες ρυθμίσεις δήθεν προστασίας για την περιοχή.  Το ΚΑΣ εγκρίνει για το εμπορικό κέντρο , το σχέδιο της εταιρείας αποτελούμενο από   μαντρότοιχους από μπετόν ύψους 21μ που κατεβαίνουν σταδιακά στα 18μ

Αυτή ήταν και η χειρότερη δυνατή εξέλιξη. Ο Αρ. Μπαλτάς, υπέγραψε τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, και ο Κ. Στρατής, έλαβε τα εύσημα,πως “έλυσε την υπόθεση της Ακαδημίας Πλάτωνος”. Οι υπογραφές φυσικά για την  καταστροφή της Ακαδημίας Πλάτωνος, ανήκουν στους Αρχαιολόγους του ΚΑΣ που αποδέχθηκαν το “Academy Gardens”!

Πότε θα μας εξηγήσουν την αλλαγή της στάσης τους;

 

 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...