Ο “επενδυτής” του mall, αναζητεί “επενδυτές” για το mall στην Ακαδημία Πλάτωνος!

Ο “επενδυτής” φέρνει “επενδυτές”. Η  Artume, θυγατρική της BlackRock αναζητάει χρηματοδότηση για τη συμμετοχή στο έργο. Η πληροφορία αυτή καταγράφεται σε ρεπορτάζ της “Καθημερινής” , πριν από δύο Κυριακές και το ερώτημα που προκαλείται εύλογα είναι με ποιους όρους εξέδωσε η κυβέρνηση το θετικό προς την Artume, Προεδρικό Διάταγμα.

 

Το σχετικό απόσπασμα έχει ως εξής:

“Στο πλαίσιο αυτό, εντός του έτους αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του εμπορικού κέντρου της BlackRock στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, επί της λεωφ. Κηφισού. Εκεί, η θυγατρική εταιρεία Artume θα αναπτύξει ένα κέντρο 55.000 τ.μ., επενδύοντας περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ (μαζί με το κόστος γης). Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανή η έναρξη συζητήσεων με ενδιαφερόμενους επενδυτές σχετικά με τη συμμετοχή τους στο έργο, είτε στο αρχικό στάδιο είτε μεταγενέστερα. Αυτές θα ξεκινήσουν μόλις εξασφαλιστεί και η οικοδομική άδεια, και σίγουρα θα επιταχυνθούν προς το τέλος του έτους, δεδομένου ότι έως τότε οι κεφαλαιακές απαιτήσεις του έργου θα είναι χαμηλές, καθώς ο κύριος όγκος των εργασιών δρομολογείται για το 2019.”

Ως σήμερα ο κ. Σταθάκης, αποφεύγει να κάνει την παραμικρή ουσιαστική αναφορά για την “επένδυση” στην Ακαδημία Πλάτωνος, με στοιχεία όπως το πραγματικό ύψος,  χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι φόροι, τις πραγματικές θέσεις εργασίας και   το όφελος προς την ελληνική οικονομία. Αντιθέτως δεν διαψεύδει κανείς το ρεπορτάζ για τη μέθοδο διπλής φοροαποφυγής. Συμβαίνει άραγε και επί ΣΥΡΙΖΑ;

 

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...