Η δημοτική αρχή Καμίνη αγνοεί τους κατοίκους που αγωνίζονται για τον τόπο τους

                 IMG_0042Καταγγελία

Στις 20 Μαρτίου 2018, το Συντονιστικό αγώνα για την αναβάθμιση στις γειτονιές μας – ενάντια στο mall στην Ακ. Πλάτωνος, υπέβαλε αίτημα (αρ. πρωτ: 074649/20-3-2018), που υπογράφουν πάνω από 50 πολίτες, για συζήτηση και λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αθηναίων σχετικά με την μη ανέγερση του Mall με την ονομασία “Academy Gardens”, που προωθεί η Artume SA στο χώρο του πρώην Μουζάκη, στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Με βάση τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου, το αίτημά μας έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί σε Ημερήσια Διάταξη (ΗΔ) συνεδρίασής του, μέσα σε ένα (1) μήνα από την υποβολή. Όπως πληροφορηθήκαμε, το αίτημά μας δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε στα θέματα ΗΔ της συνεδρίασης, που θα γίνει στις 19/4.

Πρόκειται για μεθόδευση της ηγεσίας του δήμου Αθηναίων, που δεν τηρεί ούτε τα τυπικά προσχήματα όταν πρόκειται για αιτήματα πολιτών αντίθετα από την πολιτική που εφαρμόζει. Η υπογραφή των πολιτών, που είναι ενάντιοι στην ανέγερση του mall, δεν έχει για την ηγεσία του δήμου τα ίδια δικαιώματα με την υπογραφή κάποιων άλλων που ήθελαν τον δήμο αρωγό στις ρατσιστικές τους επιδιώξεις στα Σεπόλια. Για εκείνες τις υπογραφές επεφύλαξαν τη γρηγοράδα της μιας εβδομάδας.

Καταγγέλλουμε τη μεθόδευση και ζητάμε να τηρηθεί ο κανονισμός για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Το αίτημά μας να συμπεριληφθεί στα θέματα της αμέσως επόμενης συνεδρίασης, όπως οφείλουν να κάνουν ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Αθήνα, 16/4/2018

Το Συντονιστικό αγώνα

 

Δήμος Αιγάλεω

«…Επαναβεβαιώνει την αντίθεσή του …. στη δημιουργία του πολυκαταστήματος (Academy Gardens) στην περιοχή Ακαδημία Πλάτωνος …. η λειτουργία αυτών των πολυκαταστημάτων συντελεί στη μεγάλη συρρίκνωση της τοπικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και εμπορικής δραστηριότητας με αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση και την κοινωνική συνοχή των τοπικών κοινωνιών…».

Δήμος Ιλίου

«…Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι με τη δημιουργία εμπορικού πολυκαταστήματος στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπως και άλλων παρόμοιων, σε μικρή απόσταση από τα εμπορικά κέντρα των πόλεων ιδιαίτερα της Δυτικής Αθήνας….. Καταδικάζουμε την εμπορευματοποίηση ενός, παγκόσμιας εμβέλειας και αξίας, πολιτιστικού αγαθού και πρακτικές που επιβαρύνουν το Περιβάλλον, τον οικιστικό ιστό και τον εμπορικό κόσμο…».

Δήμος Περιστερίου

«…Δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή του στη δρομολογούμενη κατασκευή και λειτουργία του πολυκαταστήματος (Academy Gardens) στην Ακαδημία Πλάτωνος…. Ζητούμε άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό προκειμένου να υπάρξει δέσμευση του τελευταίου για ακύρωση της εκτέλεσης των αποφάσεων…».

Δήμος Χαϊδαρίου

«… Η κατασκευή ενός φαραωνικού τύπου Εμπορικού Κέντρου…. θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την ιστορικότητα και την αισθητική του χώρου… Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί να σταματήσει κάθε διαδικασία για την ανέγερση του Εμπορικού Κέντρου. Απαιτεί την ουσιαστική αναβάθμιση του Αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος. Την προστασία και ανάδειξη της μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής του αξίας. Χώρο ελεύθερο, δημόσιο και ανοιχτό για όλους τους πολίτες…».

Δήμος Αθήνας

;;;;;

Καλούμε κάθε Δημοτικό Σύμβουλο ⧿πριν βρεθούμε προ μη αναστρέψιμων καταστάσεων⧿ να μη γίνει συνεργός σε μεθοδεύσεις και να αναλογιστεί τις ευθύνες και το χρέος του απέναντι στους δημότες.

Να εξετάσει τις προτάσεις και τα αιτήματά τους για πραγματική αναβάθμιση της περιοχής και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων παίρνοντας άμεσα θέση ενάντια στην ανέγερση του mall της Artume στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...