ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ἀρχή » Αρχαιολογία » Μέρα Ακαδημίας Πλάτωνα

Μέρα Ακαδημίας Πλάτωνα

παρκοΑνοιχτή Πρόσκληση που στέλνει το γραφείο του δήμου Αθηναίων (ναι, είναι από εκεί που   προωθούν την κατασκευή του mall στην περιοχή) 

13 Μαΐου : Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ γίνεται Τόπος Προορισμού. Η 13η Μαΐου είναι ΗΜΕΡΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ. Το 1908, την 13ηΜαΐου, μετονομάστηκε η περιοχή μας σε ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ. Διοργανώνουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα διήμερο εκδηλώσεων με ιστορικό, φιλοσοφικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.

Σας καλούμε να γνωρίσετε την Ακαδημία Πλάτωνος ως τόπο ιστορικής μνήμης , παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς. Έναν τόπο όπου: α) τον6ο αι. π.Χ ιδρύθηκε το πρώτο αρχαίο γυμνάσιο β) στο άλσος του Ακάδημου όπου καλλιεργήθηκε η γνώση και η αρχαία ελληνική φιλοσοφία γ) ιδρύθηκε το 387 π.Χ η πρώτη Ακαδημία του κόσμου, η Πλατωνική Ακαδημία.

Η Ακαδημία Πλάτωνος είναι η «μήτρα» της φιλοσοφίας και του δυτικού πολιτισμού.

Η κεντρική εκδήλωση είναι την 13η Μαΐου, στην Πλατεία Πλάτωνος (Μοναστηρίου & Τηλεφάνους) με ομιλίες των: κ. Κωνσταντίνου Νιάρχου, καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα:«Η αλληγορία του σπηλαίου» από την «Πολιτεία» του Πλάτωνος , κ. Φίλιππου Νικολόπουλου, καθηγητή Κοινωνιολογίας με θέμα: «Η Ιστορία της Ακαδημίας Πλάτωνος», κ. Χαράλαμπου Σπυρίδη,καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Η αρχαιοελληνική λύρα με δοξάρι και χωρίς» και η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική από τον συνθέτη, επιστημονικό συνεργάτη της Ακαδημίας Αθηνών και ερμηνευτή αρχαίας λύρας Δρα Νίκου Ξανθούλη με θέμα «Η λύρα του Ορφέα σήμερα»

Στο διήμερο 12 και 13 Μαΐου θα υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις όπως: επίσκεψη στο ψηφιακό μουσείο, περιήγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, ομιλία σχετικά με την τοπογραφία των πλατωνικών διαλόγων, μουσική από το Ωδείο Φώτη Μαρκόπουλου , το μουσικό σχήμα του Τιμολέοντα Γκέτσου κ.α

 

Είναι μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακαδημίας Πλάτωνος “ΗΕΚΑΔΕΜΕΙΑ” και συμμετέχει η 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων και άλλες ομάδες και σύλλογοι της περιοχής μας.


Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: