ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Home » Νέα » Οι γυναίκες πρόσφυγες του Ελαιώνα στην Ακαδημία Πλάτωνα

Οι γυναίκες πρόσφυγες του Ελαιώνα στην Ακαδημία Πλάτωνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη γυναικών προσφύγων από το Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου, ημέρα αφιερωμένη στην ιστορία, τη φιλοσοφία και τον πολιτισμό, σε μια δράση που συμμετείχαν η «Αλληλεγγύη για Όλους», το Στέκι Αλληλεγγύης Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος, οι «Αθέατες Γυναίκες», με τη συμβολή της ομάδας διερμηνέων / πολιτισμικών διαμεσολαβητών/τριών του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας).

 

Το περασμένο διάστημα, είχαν προηγηθεί δύο ακόμα δράσεις με επισκέψεις γυναικών προσφύγων, η πρώτη το Νοέμβριο από την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Ελευσίνας, ενώ το Μάρτιο, απ’ το Σχιστό στο Μουσείο της Ακρόπολης.

 

Στόχος της επίσκεψης, οι γυναίκες να γνωρίσουν καλύτερα, τόσο την περιοχή στην οποία ζουν και τη συμβολή της Ακαδημίας Πλάτωνα στην παγκόσμια ιστορία και φιλοσοφία, όσο και τους σημερινούς κατοίκους της, που τις υποδέχτηκαν στο χώρο της Επιτροπής. Μετά την ξενάγησή τους από τον Μ. Βασίλα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακαδημίας Πλάτωνος “ΗΕΚΑΔΕΜΕΙΑ” ακολούθησε συλλογική κουζίνα από την Επιτροπή Κατοίκων στο φιλόξενο αρχαιολογικό άλσος, όπου παρέλαβαν τα δώρα των «Αθέατων Γυναικών» για τη γιορτή της μητέρας και είδη ένδυσης από το στέκι της Επιτροπής.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: