Δήμος Αθηναίων: Προχωρά η απαλλοτρίωση οκτώ ακινήτων στην Αθήνα με ενίσχυση κατά 14,1 εκ ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώνονται οριστικά οι απαλλοτριώσεις του δήμου Αθηναίων σε οκτώ ακίνητα στην πρωτεύουσα, μετά την ενίσχυση με ποσό 14,1 εκ. ευρώ που ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών ως επιχορήγηση για αποζημιώσεις.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε λόγο για μία πολύ θετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι «ανοίγει οριστικά ο δρόμος προκειμένου να αξιοποιηθούν ακίνητα προς όφελος της πόλης και των κατοίκων, σε σημαντικές περιοχές της Αθήνας, όπως είναι τα Πατήσια, η Κυψέληο Κολωνός, τα Σεπόλια και η Ριζούπολη,ακίνητα τα οποία παρέμεναν επί πολλά χρόνια σε εκκρεμότητα».

Ο δήμος Αθηναίων έχει εξαγγείλει συνολικά 24 απαλλοτριώσεις που θα συμβάλουν αποφασιστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Αθήνα, η χρηματοδότηση των οποίων, πέραν της ενίσχυσης από το υπουργείο Εσωτερικών, διευκολύνεται και από την απελευθέρωση πόρων μετά τη συμφωνία 55 εκ ευρώ που συνήψε ο δήμος Αθηναίων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.     

Τα ακίνητα που απαλλοτριώνονται

  1. Πασσώβ – Γρανίτσα – Μυστριώτου – 5η Δημοτική Κοινότητα
  2. Ιφιγενείας από Λένορμαν έως Νικομήδους – 4η Δημοτική Κοινότητα
  3. Άλτεως – Αμφιτρίτης – Κρίσσης – 6η Δημοτική Κοινότητα
  4. Λιοσίων 301Β, 303,305,307 & Κωνσταντινουπόλεως – 4η Δημοτική Κοινότητα
  5. Λαχανά – Μπερόβου – Κασταλίας – 6η Δημοτική Κοινότητα
  6. Βλαστού μεταξύ Κωνσταντά και Νεϊγύ – 5η Δημοτική Κοινότητα
  7. Επικλέους από Επινίκου έως Μεγακλέους – 5η Δημοτική Κοινότητα
  8. Αυλώνος – Καλαμά – 4η Δημοτική Κοινότητα

Το αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση διατυπώθηκε από τον δήμο Αθηναίων στα τέλη του 2017, και τα ακίνητα που είναι ώριμα προς αποζημίωση σύμφωνα με την 15/12-7-2016 εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, προέρχονται από απαλλοτριώσεις για τις οποίες έχει συνταχθεί πράξη αναλογισμού κυρωμένη σε ισχύ, υπάρχει καθορισμένη τιμή μονάδας με δικαστική απόφαση και υπάρχουν αποφάσεις αναγνώρισης δικαιούχων και έχουν υποβληθεί αιτήσεις διατήρησης απαλλοτρίωσης λόγω λήξης 18μηνου, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 32Α του ν. 4067/2012

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...